avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Sint nascuta in ianuarie 1961 si am cotizat 30 de ani din care sase in grupa II . Cind pot cere pensionare anticipata ?
Cel mai recent răspuns: rodica61 , utilizator 22:57, 20 Octombrie 2009
1. Intrucat sunteti nascuta in luna ianuarie 1961, varsta dv. standard de pensionare este de 60 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani.
2. Potrivit legii, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare, puteti solicita inscrierea la PENSIE ANTICIPATA PARTIALA cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv, la implinirea varstei de 55 de ani, adica in ianuarie 2016.
3. Pentru ca ati desfasurat activitate in conditii deosebite de munca o perioada de 6 ani, puteti solicita inscrierea la PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA cu reducerea varstei de pensionare, cu cel mult un an inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv, la implinirea varstei de 59 de ani, adica in ianuarie 2020.
4. Dar asteptati ca apare noua lege a pensiilor si s-ar putea sa aveti "surprize".
Multumesc frumos pantru raspuns si pentru rapiditate . Cind apare noua lege a pensiilor ? Surprizele oare vor fi placute ?
1. Daca ar fi fost placute vi le-as fi spus. Asa, va stric seara. Imi pare tare rau!
2. Nu ati auzit de egalizarea varstei de iesire la pensie la 65 de ani si la femei si la barbati, pana in 2030?
3. Dar sa asteptam sa vedem textul legii.
Am inteles . Va multumesc inca o data si astept .
cand implinesti 55 de ani

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? ica-40 ica-40 am 30 de ani de munca sint nascuta in 1961 si nu am grupa .cred ..cind pot iesii la pensie normal ..si cind pot iesii anticipat si in ce conditii pot iesi ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare anticipata simona_popescu simona_popescu Buna ziua, Tatal meu este nascut in 7 dec 1950 (va implinii anul acesta varsta de 59 de ani) si are o vechime de 35 de ani. As dori sa stiu din ce luna are ... (vezi toată discuția)
Pensie limita da varsta cu ani lucrati in gr.2 soridraia soridraia - femeie data nasterii 30.07.1953, ani lucrati 37 din care 19 ani si 8 luni in grupa 2 de munca. - cu ce data as putea iesi in pensie la limita de varsta? (vezi toată discuția)