avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Fostul sot s-a recasatorit si are un copil din a doua casatorie. Dupa nasterea acestuia, ne plateste o pensie alimentara de cca 160 lei/lunar, motivand ca mai are un copil si a ramas si fara servici. Este corect?
Cum pot sa aflu ce venituri reale are, pentru ca stiu ca are un loc de munca in imobiliare si primeste comision din vanzari? Pot cere in instanta o recalculare a pensiei alimentare?
Cel mai recent răspuns: Jenny50 , utilizator 13:45, 8 Ianuarie 2018
Cat ar trebui sa plateasca, aveti vreo hotarare jud ?
Am hotararea judecatoreasca obtinuta dupa divort, de acum 10 ani. Cuantumul era stabilit la nivelul salariului minim pe economie de la acea data, in jur de 70-80 lei. Intre timp fostul sot a majorat cuantumul pensiei singur(la nivelul salariului minim, tot timpul), de frica sa nu trimit la servici cerere de majorare. Suma maxima a fost de 160 lei.
Trebuie sa apelati la instanta sa se recalculeze, stabilindu-se la nivelul salariului actual sau la salariul minim pe ec daca nu are venit. Va avea ocazia sa aduca si el certificatul copilului mai mic.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cum se procedeaza? Am inteles ca se poate trimite cererea si prin posta, anexand copie dupa hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere minor Jenny50 Jenny50 Cum pot cere in instanta majorarea pensiei alimentare pt 1 minor? Am o hotarare judecatoreasca din 2006, la nivelul salariului minim de atunci, intre timp ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.as avea o întrebare:sunt divorțată de fostul soț ... anca2022 anca2022 Bună ziua.As avea o întrebare:sunt divorțată de fostul soț și acestuia i s-a stabilit,încă din anul 2018,sa plătească pentru doi copii minori,care ... (vezi toată discuția)