avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere minor

Cum pot cere in instanta majorarea pensiei alimentare pt 1 minor? Am o hotarare judecatoreasca din 2006, la nivelul salariului minim de atunci, intre timp fostul sot si-a actualizat singur suma de plata in fiecare an, la fiecare majorare a salariului minim(motivand ca nu are servici, el de fapt lucrand la diferite firme imobiliare, fiind platit din comisioane care nu pot fi luate in considerare la calculul pensiei de intretinere, nefiind venit fix). El s-a recasatorit si are un alt copil din a doua casatorie, si si-a recalculat singur cat trebuie sa plateasca, pana in luna decembrie 2017 a platit 160 lei/lunar. Pe anul 2018 a trimis pina acum doar 160 lei(care nu stiu pe ce luna sunt, intrucat nu vrea sa scrie pe mandatul postal ce reprezinta). I-am cerut recent sa-si reactualizeze suma de plata la salariul minim din ian2018, si sa plateasca diferentele restante (din cate am inteles ar trebui sa plateasca 193 lei/lunar). Doresc sa obtin o alta hotarare judecatoreasca, in care sa arat ca nevoiele minorului au crescut(are 12 ani) si as dori sa stiu daca pot trimite prin posta la Judecatorie cererea+actele necesare si sa se judece in lipsa. Am inteles ca nu trebuie taxa de timbru.
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 11:17, 23 Aprilie 2018
Se poate trimite prin intermediul serviciilor postale cererea de chemare in judecata, insotita de actele doveditoare, solicitand in cuprinsul cererii judecarea in lipsa Dumneavoastra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Jenny50 Jenny50 Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Fostul sot s-a recasatorit si are un copil din a doua casatorie. Dupa nasterea acestuia, ne plateste o pensie ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere leonora leonora :(( Buna.Va rog tare mult sa ma lamuriti cu o problema.In urma divortului ce a avut loc in 2006,Instanta mi-a incredintat fetita care acum este in varsta de 8 ... (vezi toată discuția)
Mărire pensiei alimentare AndreiAndrei123 AndreiAndrei123 Bună seara 1. O cerere de mărire a pensiei alimentare se poate face numai de tutorele legal? Adică cei 2 părinți?(Ei fiind divorțați) sau poate fi ... (vezi toată discuția)