avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profit reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profit reinvestit

m-ar interesa daca mai pot reinvesti profitul de pe 2017,platind avans la cumpararea a 2 tiruri noi chiar daca de la 01.01.2018 sint nevoita sa trec la impozit pe venituri
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:18, 17 Ianuarie 2018
Scutirea se refera doar la :

ART. 22 - Scutirea de impozit a profitului reinvestit

(1) Profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice și echipamente periferice, mașini și aparate de casă, de control și de facturare, în programe informatice, precum și pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, produse și/sau achiziționate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, și puse în funcțiune, folosite în scopul desfășurării activității economice, este scutit de impozit. Activele corporale pentru care se aplică scutirea de impozit sunt cele prevăzute în subgrupa 2.1, respectiv în clasa 2.2.9 din Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, aprobat prin hotărâre a Guvernului.


Deci nu se refera la mijloace de transport, care in catalog sunt la 2.3. MIJLOACE DE TRANSPORT
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit reinvestit fiv.trans fiv.trans CUM SE APLICA REGULA PROFITULUI REINVESTIT PT ACHIZITIONAREA UNUI CAP TRACTOR NOU PT O SOCIETATE DE TRANSPORT MARFA? (vezi toată discuția)
Investitii imobiliare RUBs RUBs Buna, daca venitul din incasarea chiriilor din imobiliare este reinvestit in achizitionarea de noi imobile, acest venit mai este supus impozitarii? (vezi toată discuția)
Scutirea profitului reinvestit alexgherasim alexgherasim Pentru un sistem de supreveghere video si de alarmare la efractie se poate beneficia de scutirea profitului reinvestit? Va multumesc! (vezi toată discuția)