avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune act proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune act proprietate

Buna ziua,care sunt pasii in urmatoarea situatie?bunicul meu din partea tatalui a fost unicul proprietar al casei,a murit,bunica la fel,tatăl meu care era unicul lor fiu a murit si el,acum in casa locuieste mama mea,dar am vrea sa o vindem,noi suntem trei surori,toate de acord cu tot ce se poate face ptr a vinde casa,cum este mai bine?sa facem succesiunea pe nora(mama mea)sau pe una dintre nepoate(noi) si cu ce sa începem ptr a obtine casa pe numele uneia dintre noi?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:52, 12 Ianuarie 2018
Care este ordinea exacta a deceselor?


raluk0207 a scris:

Care este ordinea exacta a deceselor?

Acum vreo 8 ani bunicul,acum 4 ani bunica si tatăl meu a murit acum 1 an jum
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas este sa dezbateti succesiunea dupa bunici. Se face o singura procedura succesorala si se elibereaza un singur certificat de mostenitor pentru amandoi.
Mostenitorul va fi tatal dvs, ca unic fiu.
Apoi, trebuie dezbatuta mistenirea dupa tatal dvs, mostenitori fiind mama (1/4), dvs si surorile (3/4, adica 1/4 fiecare).
Dupa ce obtineti cele doua certificate de mostenitor (care sunt actele de proprietate in baza carora urmeaza sa vindeti), trebuie intocmita documentatia cadastrala pentru imobil, apoi trebuie intabulate certificatele de mostenitor la Carte Funciara, dupa care puteti vinde.
La vanzare trebuie sa fiti prezente toate 4 (sau cine ramane mostenitor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune luluc luluc Buna, Mama mea a fost infiiata de bunici la varsta de 2 ani. S-a casatorit si dupa ce m-a nascut au hotarat sa ma dea spre crestere bunicilor. Practic si ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)