avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza -lucrări alimentare cu apă
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza -lucrări alimentare cu apă

Poate un expert tehnic judiciar cu specializarea "construcții civile industriale și agricole și evaluarea proprietații imobiliare " sa întocmească o expertiza tehnică judiciara pentru un sistem de alimentare cu apă în mediul rural ?
Va mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:56, 13 Ianuarie 2018
Reveniti cu acelasi subiect de discutie pe alta sectiune de forum. Raspunsul nu poate sa difere de cel pe care deja l-ati primit, poate fi doar nuantat.
Expertul este desemnat de organul judiciar din Lista aprobata si afisata pe site-ul MJ pentru specializarea necesara in dosarul cauzei.
Ordinul MJ nr. 199/C/ 2010 aproba Nomenclatorul specializarilor expertizei tehnice judiciare.
-pct.20 se mentioneaza specializarea - ctii. civile, industriale si agricole.
-pct.61 se mentioneaza specializarea - instalatii pentru ctii.
Nu este specificata o specializare - sistem de alimentare cu apa in mediul rural.
Organul judiciar poate alege expertul cu una din specializarile susmentionate si in functie de judetul de domiciliu al expertului pentru efectuarea expertizei, dar si in functie de obiectivele stabilite pentru expertiza. La cererea uneia din partile in dosar, organul judiciar poate aproba un expert parte din aceleasi specializari, dupa aceleasi creiterii mentioante anterior,
Daca expertul desemnat nu este competent sa efectueze expertiza incredintata de instanta de judecata, acesta va comunica in scris, cu nr. de inregistrare/ data, motivat, de ce nu poate efectua expertiza incredintata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar incompatibil bogdan135 bogdan135 Un expert tehnic judiciar cu specializarile \' constructii civile,industriale si agricole\' si \'evaluare proprietati imobiliare\' poate realiza o expetiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara - specializari de expertiza. marceltanasescu marceltanasescu un expert tehnic judiciar in domeniul constructii civile poate efectua o expertiza judiciara in domeniul drumuri si poduri? (vezi toată discuția)
Competenta expert judiciar Marius2211 Marius2211 Sunt reclamant într-un proces civil in urma unei inundații, unde a fost desemnat un expert pentru a soluționa doua obiective - primul fiind stabilirea ... (vezi toată discuția)