avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert tehnic judiciar incompatibil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert tehnic judiciar incompatibil

Un expert tehnic judiciar cu specializarile ' constructii civile,industriale si agricole' si 'evaluare proprietati imobiliare' poate realiza o expetiza tehnica judiciara in domeniul Lucrarilor de alimentari cu apa ? Mentionez ca expertul are studii superioare in specialitate constructii civile industriale si agricole si atestat de diriginte de santier in domeniul alimentarilor cu apa.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:49, 4 Ianuarie 2018
Expertii tehnici judiciari sunt desemnati de instantele de judecata pentru a efectua expertize in functie de domeniul in care se doreste a fi efectuata expertiza in dosarele aflate pe rolul instantelor si de specializarea expertilor.
Daca intr-un dosar este necesara o expertiza tehnica judiciara, iar obiectivele pentru expertiza sunt legate de lucrari de alimentare cu apa, un expert tehnic judiciar cu specializarea ctii. civile, industriale si agricole poate efectua expertiza fiind in specializarea de expertiza. Atestatul de diriginte de santier in domeniul alimentarilor cu apa poate fi un atuu in plus pentru a intocmi un raport de expertiza concludent.
Inseamna ca un inginer cu specializarea constructii civile industriale si agricole este egal cu un inginer avand specializarea instalatii in constructii(nu ar mai trebui sa existe doua facultati distincte),Conform ordin 199/2010 se face distinctie clara intre specializarile expertilor tehnici judiciari.Facultatea de constructii civile nu are specializarea instalatii in constructii(alimentari cu apa).Conform oug 2/2000 art.10 alin.1 (Dobândește calitatea de expert tehnic judiciar persoana care îndeplinește următoarele condiții), lit. C (a absolvit studii superioare în specialitatea pentru care se prezintă la examenul de expert, dovedite cu diploma).
Atestatul de diriginte de santier nu este o diploma academica in intelesul alin.1 si se obtine conform Procedurii de atestare de autorizare dirigintelui de santier/13.05.2011 art.3
Daca va referiti la un caz concret este bine sa verificati specializarea expertului (mentiunea din autorizatia emisa de catre MJ) desemnat de instanta de judecata sa efectueze expertiza si puteti solicita instantei sa revoce/ sa inlocuiasca expertul daca acesta nu are dreptul sa efectueze expertiza in domeniul respectiv.
Asa cum am mentionat in mesajul anterior, atestatul de diriginte de santier in domeniul alimentarilor cu apa poate fi doar un atu in plus pentru a intocmi un raport de expertiza. Nu am considerat ca este o diploma academica.
In ordinul mentionat puteti observa specializarea de expertiza - poz. 61 Instalaţii pentru construcţii. Probabil aceasta specializare de expertiza (mentionata in autorizatia emisa de MJ) o are expertul la care va referiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza -lucrări alimentare cu apă Nastasie Elena Nastasie Elena Poate un expert tehnic judiciar cu specializarea \"construcții civile industriale și agricole și evaluarea proprietații imobiliare \" sa întocmească o ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara - specializari de expertiza. marceltanasescu marceltanasescu un expert tehnic judiciar in domeniul constructii civile poate efectua o expertiza judiciara in domeniul drumuri si poduri? (vezi toată discuția)
Expert mlpat bucuresti Victor76 Victor76 Buna ziua Dilema mare la inceput de an...Instanta din Constanta recurge la lista expertilor tehnici in constructii din Bucuresti pentru efectuarea unei ... (vezi toată discuția)