avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informații despre plata pensiei de întreținere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informații despre plata pensiei de întreținere pentru minor. În ce situații poate obține sistarea ei?

In ce situatii nu se plateste pensia alimentara? Precizez ca platesc pensie alimentara din 2004 pana in prezent, copilului meu care urmeaza sa implimeasca 14 ani. Dezavantajele mele sunt numeroase, exista o cale de atac pentru a sista plata pensiei?

Am 4 boli cronice (printre care fibromialgie, boala Chron si depresie majora) ceea ce nu-mi permite sa ma angajez in Romania sau mai mult de atat in strainatate. Mai precizez ca, aceste boli sunt destul de incapacitante, si totusi eu a trebuit sa ma descurc cum am putut mai bine, dar o pensie de aproape o suta de euro; mie aproape imposibil sa continui o mai platesc, dar incerc sa fac tot posibilul; problema este ca minorul a fost montat impotriva mea si incearca sa fie il si alieneze;

Am inteles ca se poate scoate o adeverinta prin care reiese ca nu am nici un venit care se va adauga la dosar. Legea este lege, am trecut prin 5 procese diferite pana acum, cheltuieli uriase si asa mai departe (bani care puteau sa ajunga la copil)

Deasemenea am inteles ca alienarea copilui intra sub codul legii si este caz civil sau penal nam inteles cu exactitate. (copilul este afectat psihic in orice caz, si nu traieste intr-un mediu deloc bun)

Urmeaza sa ajung la Politie, am fost chemat pentru abandon de familie pentru neplata pensiei pe cateva luni. Eu urmez, evident cu dovezi sa fac o plangere penala concubinului mamei baiatului meu pentru amenintare deosebit de grava: Amenintarea cu moartrea, iar ei am sa ii fac o plangere deasemea si deschis un proces pentru alienarea copilului, abandon de familie si pentru faptul cami interzice sa vad copilul din 2014 am sa ii fac o plangere penala si pentru nerespectarea orelor de vizita. Inafara de alienarea copiluiui au schimbat domiciliul (stateau cu parintii mamei baiatului meu. nu stiu nimic; nu unde locuiesc, unde invata copilul meu, toate telefoanele si conturile de sociaizare sunt blocate. Am martori si dovezisi in cazul alienarii fiiului meu. care reprezinta o forma de abuz pshihologic emotional grav exercitata de catre un parinte asupra minorului, sper ca cel putin mama sa cada din drepturi ori eu nu vad de ce nu s-ar intampla asa.

Baiatul meuvorbeste absolut normal cu mine de doua ori pe an, sau 3 ultima data a fost in 2017 cand vorbeam absolut normal cu el, si dintro data i s-a luat tableta si telefonul a fost montat cu forta si evident ca tasta mama lui sau concubinul in locul lui, deoarece dintro data sa schimbat discutia la 360 de grade, era evident. Am impresia si cred cu tarie, avand cunostinte de psihologie si psihiatrie ca am de a face nu cu un psihopat si cu doi psihopati (mentioneaz ca ea are si probleme psihice nu cunosc exact diagnosticul si as dori si o reevaluare a sanatatii ei mentale, / ce diagnostic are, daca urmeaza un tratament si daca mai poate sa ai titlul de mama ori va cadea din drepturi. Agresat un barbat in Belgia, caruia ia produs ruptura de sold dubla, si multe altele, dupa cum mentioneaz si eu am fost agresat de ea in diverse ocazii.

Deasemea pentru amenintarea cu moartea si amenintarea (ca-mi rupe picioarele si mainile) eu voi depunde o plangere penala fara sa mai astept nici macar o saptamana. (Problema este ca nestiind unde locuiesc/locuieste concubinul fostei mele prietene as vrea sa va intreb cum sa procedez sa ii aflu numele.

El Face parte dintr-o categorie de oameni dintro familie dezorganizata, nu se poate discuta cu el si nici nu doresc. Exista o modaliate sa aflu numele lui, va face ceva politia in sensul asta? Since sa fiu mie nu imi chiar frica de aceasta persoana, ideea este ca eu nu pot sa vin la vizita in situatia in care el ma amenintat cu moartea (este si alcoolic, abuziv verbal, agramat etc)

Luni 22.01 sunt chemat ca martor la politie. Nu inteleg de ce ca martor, suna putin ciudat, dar vom vedea, am dreptul si la un avocat care sa ma reprezinte. Deocamdata la prima audiere nu cred ca am nevoie de avocat dar cu singuranta voi fi chemat din nou si doresc sa iau legatura cu un avocat care sa ma ajute sa solutionez toate problemele relatate mai sus.

Va multumesc mult, daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri

Multumesc anticipat

Viorel
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: precious007 , utilizator 17:27, 2 Februarie 2018
Buna seara Viorel,

este intradevar o situatie foarte grea.


In ce situatii nu se plateste pensia alimentara?.....

Exista obligatia legala de plata a pensiei de intretinere a celor doi parinti. In cazul nu care nu mai aveti posibilitatea de plata, atunci fosta sotie va poate urmari pe bunuri prin procedura executarii silite pentru suma cu titlul de pensie de intretinere.


Urmeaza sa ajung la Politie, am fost chemat pentru abandon de familie pentru neplata pensiei pe cateva luni.

Nu va faceti griji, daca neplata pensei pe trei luni de zile nu ati realizat-o din motive intemeiate si nu cu rea credinta, atunci Politia nu va da curs plangerii iar cauza va fi clasata.


Luni 22.01 sunt chemat ca martor la politie. Nu inteleg de ce ca martor, suna putin ciudat,

Conf. N Cod de proc penala, cel chemat va fi la prima audiere cu calitatea de martor, iar utterior calitatea sa se poate schimba in functie de constatatriile organului de cercetare penala cu privire la infratiunea de abandon.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Florentina Pomponiu, Avocat
Va multumesc frumos Dna. Florentina.

Am fost la politie, am enumerat problemele pe care eu le vad in toata situatia aceasta destul de dificila, a trebuit sa raspund la cateva intrebari si am fost instruit sa fac o plangere la sectia de politie de care apartine persoana care ma amenintat cu moartea (in alt judet), atat cat si o plangere impotriva mamei baiatului meu ori/si/sau la politie, protectia minorilor;

Pensia alimentara stabilita dupa cum am spus nu am pututo plati din diferite motive, principalul fiind faptul ca eu nu am avut posibilitatea e a lua legatura nici cu baiatul meu nici cu mama lui in ultimii 3 ani de zile si putin, altele ar fi faptul ca nu am venit din 2004, si caz de boala.

Mi sa spus ca e posibil sa nu fiu nevoit sa o platesc cu toate ca eu as dori sa platesc pensia sami ajut baiatul atunci cand pot, si cum ati spus Dvs. in cazul meu e posibil sa puna propta pe posesiuni (nu detin nimic)

Lucrurile se pot rezolva si pe alte cai am inteles, dar neavand cunostinte inca ma docuentez. Eu as vrea sa fac o plangere (nu la politie) greu se rezolva ceva acolo, as dori sa fac o plangere in penal sau civil dupa caz si sa fie audiati atat mama baiatului meu cat si concubinul care ma amenintat destul de grav.

Multumesc inca odata
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
precious007, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea pensiei de întreținere din motive temeinice, se face de către instanța de judecată.

Trebuie făcută o cerere de chemare în judecată a mamei copilului, și depusă la judecătoria unde are domiciliul copilul.
Se poate trimite prin poștă cu confirmare de primire.
Trebuie depusă și taxa de timbru în valoare de 20 de lei, plătită la Primăria unde locuiești.

Temei de drept:

Art. 531 din Noul Cod Civil - Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere:

(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
`
Art. 527 din Noul Cod Civil - Debitorul întreţinerii

(1) Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.

(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.
`
Art. 525, alin. (2) din NCC - Legea stabilește că obligația la întreținere nu trebuie să-i primejduiască propria existență a celui obligat la plată:

(2) Cu toate acestea, în cazul în care părinţii n-ar putea presta întreţinerea fără a-şi primejdui propria lor existenţă, instanţa de tutelă poate încuviinţa ca întreţinerea să se asigure prin valorificarea bunurilor pe care acesta le are, cu excepţia celor de strictă necesitate.

P.S.
Poți scoate la imprimantă aceste articole de lege și să le invoci și la Poliție când ești chemat la audieri pentru acuzația de Abandon de familie.
@Dapix Multumesc pentru respund; dejas printasem cateva Art. dar care se refereau la alte infractuni pe care le-a facut mama baiatului meu cat si amenintarea dar si faptul ca nu a acordat dreptul de a putea comunica cu baiatul meu inca din 2014.

Ca sa intelegea cei de la poitie mai bine am printat si segmentul asta; mersi frumos pt. informatii.

Nu are legatura directa' dar cu totii stim cat de greu este in Romania in ziua de astazo, oar am platit pensia alimentara cat am putut, si miam ajutat baiatul cum am putut mai bine; nu se putea mai bine de atat, Colac peste pupaza; eu, ca si persoana care nu realizeaza venituri, si nu am realizat venituri in Romania niciodata pe carte de munca nu am nici macar o zi. (am lucrat in italia 2 ani de zile) acum multi ani nu mai conteaza 2002 - 2004.

Ma duc ierila ghiseul ANAF sa platesc CAS; si vad noua legislatie; plata lunara la sanatate sa marit cu 135%, dupa caculele mele eu ar trebui sa scot din buzunar pentru sanatate (si platesc in contonuu din 2011) ccaa. 2280 de lei la care se adauga inca 4000 chiar mai mult medicamentele lunare/ pe an. Adica 6280 RON sanatatea pe an (si aici nu se includ servicii medicale care se platesc imagistica/analize etc. Am cheltuit averi pe asa ceva

Intrebarea este; cum as putea eu sa mai platesc si pensie alimentara in situatia in care eu nu castig dar totusi lunar trebuie sa fac tot posibilul sa fac rost de cel putin 1200 lei sa pot supravietui, deci in situatia de fata plat/a pensiei alimentare chiar imi pune sanatatea in pericol (medicamentele) si chiar imi afecteaza si alte aspecte importante in legatura cu a avea un trai la decent, sa nu zic la limita.

O seara frumoasa tuturor,
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
precious007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există un model de plângere pentru alienarea copilului și nerespectarea programului de vizită? precious007 precious007 Buna ziua, In urma uni dosar clasat de abandon de familie, in care am fost gasit nevinovat, am fost instiintat ca fosta mea concubina este recasatorita de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare nicola123 nicola123 buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor mancipri mancipri Speta . De aproximativ un an si jumatate mama copilului a deschis un cont la o anumita banca , cont in care tatal copilului sa depuna pensia alimentara . In ... (vezi toată discuția)