avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fals in declaratii

Buna ziua.
Am o problema care consta in faptul ca mai am un frate iar tatal nostru a decedat lasand o locuinta compusa din subsol parter si pod, etajul constructiei apartine coproprietarului. Fratele a deschis succesiunea si a omis sa precizeze ca demisolul ar apartine tatalui nostru, si a specificat ca demisolul at fi al coproprietarului.
Eu am un testament si un antecontract v-c, cu clauze de intretinere, in care se stipuleaza ca demisolul a fost al lui (tatalui). Aceasta situatie se datoreaza si ca tata nu a apucat sa faca actele finale( in speta cadastru si intabularea) .
Problema care o ridic este daca fatele a facut o declaratie in fals pot in aceasta situatie sa cer daune morale doarece fratele si-a inregistrat firma la demisol fara acordul meu.
Si daca da aceasta suma se poate scadea din sulta ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:58, 21 Ianuarie 2018
Buna ziua. Unde a "deschis fratele succesiunea"? (intre noi fie vorba, succesiunea se deschide in momentul decesului) Si unde erati dvs cand fratele a declarat ce a declarat?
Trebuie, vazut sau specificat, care este situatia de fapt, adica cand si unde s-au facut actele, testamentul, antecontractul, actele firmei si asa mai departe, si abia apoi se poate emite o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1119 cod civil corbumihai77 corbumihai77 Buna ziua. In speta, lucrurile stau cam asa, Tatal (divortat)- a decedat, si suntem 2 mostenitori, In ultimii ani de viata , tata a contruit o casa, si cum ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)