avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata contributii PFA radiat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata contributii PFA radiat

Buna ziua mult stimata comunitate si avocati,
am o problema :
- Am inchis (radiat) PFA-ul meu in 22 februarie 2016
- Am fost la ANAF S1 in martie 2016 (ghiseu 13). Am depus decl. 200 si 220 "pe zero" si am scris in declaratii ca e activitatea este incetata.
- Am intrebat (ghiseu 14) daca mai trebuie sa fac ceva. Mi-au spus ca mai am de plata regularizari - 2.911 si CAS - 766 (reprezentand pentru primul trimestru 2016 ca e inchis PFA in anul curent financiar). Le-am platit la casa.
- Am intrebat (ghiseu 14) daca mai trebuie sa fac ceva. Mi s-a raspuns ca nu, ca e acum inchis, doar ca probabil trebuie sa vin anul viitor (cand sa inchide anul financiar) si sa vad ca e totul ok, dar nu ar trebui sa fie probleme.
- Am mers in noiembrie 2017 (ghiseu 14) mi s-a spus ca mai am de plata vreo 2900+ lei pentru CAS, pentru lunile care urmeaza dupa ce am inchis PFA (adica tot anul 2016 si 2017). Am intrebat cum de este posibil sa ceara bani pe ceva ce e inchis, radiat, ca mi s-a zis ca nu mai am nimic de facut. Mi-a zis doamna de ghiseu ca e o greseala, sa scriu o cerere si se rezolva. Am scris cerere (nr 91425), am depus la registratura (ghiseu 5 cred).
- A trecut o luna de zile. Nu am primit niciun raspuns (tel / adresa / email)
- Am transmis (in decembrie) email la ANAF, cerand sa verifice starea cererii. Nu am primit niciun raspuns (tel / email / adresa).
- Am mers astazi 23 Ianuarie 2018, sa verific, (ghiseu 14) doamna a fost foarte suparata pe mine si colega ei a zis ca nu e "bon eliberat de ANAF" - bonul de la registratura. Si ca nu as fi depus decl. 601, si ei au continuat sa adune banii / datorie (pe ceva ce nu mai exista? si cand mi s-a spus data trecuta ca e ok?). A spus ca o sa ma contacteze, o sa verifice ea starea cererii si ce se intampla.

Cum sa fac sa rezolv aceasta nedreptate? Sunt angajat de 3 ani deja, mi se plateau contributiile totul ok. Cei de la ANAF sunt complet ignoranti si banuiesc ca tergiversand raspunsul acum m-au bagat si in nou an financiar (2018) deci s-a marit si acea asa zisa "datorie".
Ce pot face acum? Ca sa nu platesc acea datorie sau sa platesc cat mai putin? O audienta la cineva de la ANAF ar rezolva cumva?
Va multumesc enorm de mult...
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
ContSters455989, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters455989 , utilizator 10:34, 25 Ianuarie 2018
UPDATE : Am fost si am depus declaratia 601 (ghiseu 13) si dupa la registratura (ghiseu 6).
Astazi au fost foarte amabile doamnele de acolo si m-au ajutat si sfatuit ce si cum sa fac (mi-am schimbat si parerea despre lucratorii de la stat, tot respectul). Se vor scadea acele datorii (la CAS - pensii) dupa procesarea declaratiei. Probabil o sa merg in 2-3 saptamani sa verific daca e totul ok si ce trebuie sa mai fac.

Intrebare :
- Dupa ce termin totul imi da cineva un certificat / hartie (de la ANAF) ca e totul incheiat? Ca PFA nu mai are nimic cu cei de acolo ?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa traducator Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Buna ziua, Din noiembrie 2013 am avut deschis un PFA de traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Pe data de 15 ianuarie 2016 am mers si l-am radiat la ... (vezi toată discuția)
Regularizare anaf?! dodo83 dodo83 Buna ziua, doresc si eu lamuriri in legatura cu o regularizare din 2014. In 2010 am avut un PFA pe care dupa juma de an l am si inchis....doream pe atunci sa ... (vezi toată discuția)
Somatii pentru plata impozite si accesorii pentru pfa radiat . dimadumitru520@gmail.com dimadumitru520@gmail.com Va salut!Am avut un pfa care s.a radiat la registrul comertului acum 2 ani .10.o8.2018.De atunci am plecat din tara pana acum cateva luni.In tot acest timp am ... (vezi toată discuția)