avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bulevardul Ghencea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bulevardul Ghencea

Daca o patre a carosabilului are 5 m latime pe un sens , se poate considera o banda sau doua .? Mentionez ca nu este marcata, decat axa drumului care delimiteaza sensurile prin linie continua si discontinua unde permite virajul stanga.
Articolul 6-oug195
7. banda de circulatie - subdiviziunea longitudinala a partii carosabile, materializata prin marcaje rutiere sau alte mijloace, daca are o latime corespunzatoare pentru circulatia intr-un sens a unui sir de vehicule, altele decat vehiculele care se deplaseaza pe doua roti;

Daca are o latime de 5 m atunci se considera o singura banda, este evident ca nu pot circula in paralel doua autobuze 126 sau 173.
Politia Rutiera " Udriste " sustine ca acolo sunt 2 benzi pe sens . Carosabilul avand 5 m latime. Iar pe contrasens sunt 2 benzi delimitate prin marcaj vizibil si latime de 6,5 m. Este vorba de Bulevardul Ghencea 134. Sensul de mers Prelungirea Gencea- capatul tramvaiului 41.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
ChristianAndreea, utilizator
Deci pe aceasta banda poti vira la stanga oriunde esti incadrat ?
Nu inteleg! Cand este o singura banda esti pe banda, pentru a vira la stanga te apropii de axul drumului si schimbi directia de mers.
A fost accident cu victime? Atunci s-a intocmit dosar penal.
Spre capatul lui 41 este o singura banda, invers sunt 2 benzi.
[ link extern ]
Care au fost imprejurarile producerii accidentului?

Alte discuții în legătură

Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)