avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Care este diferenta dintre autoritate publica si ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Care este diferenta dintre autoritate publica si institutie publica?

Care este diferenta dintre autoritate publica si institutie publica? Exista vreo diferanta?
Cel mai recent răspuns: IulianBC , utilizator 07:19, 4 August 2022
In categoria autoritatilor publice intra: Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul, consiliile locale alese din comune, orase si din subdiviziuni administrativ teritoriale ale municipiilor, primarii alesi, consiliile judetene alese, prefectul ( prefectura ), instantele judecatoresti, parchetele care functioneaza pe langa instantele judecatoresti, Consiliul Superior al Magistraturii.

Institutiile publice sunt persoane juridice care desfasoara activitati excluse initiativei private, ceea ce inseamna ca nu pot fi desfasurate de persoane fizice si nici de persoane juridice de drept privat. Din categoria institutiilor publice fac parte: INM, IML "Mina Minovici", Institutul de Expertize Criminalistice, Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, Banca Nationala a Romaniei, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Uniunea Nationala a Notarilor Publici, Institutul de Sanatate Publica din Bucuresti etc.
Multumim.
Mai jos un link cu explicatii pe care l-am gasit.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
IulianBC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)
Pot accede la profesii juridice in romania cu diploma din strainatate? pisicapisica pisicapisica Am absolvit o facultate de drept din strainatate (UE) , Maastricht University si am primit un atestat de echivalare de la MEN, cu urmatoarele mentiuni: \"In ... (vezi toată discuția)
Curs inm zetea ovidiu zetea ovidiu buna ziua.in ce localitate se pot face cursurile INM pentru procurori?exista si altele inafara de Bucuresti?cat timp dureaza?se pot incepe inainte de a termina ... (vezi toată discuția)