avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt judecat pentru sustragere de la probele ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt judecat pentru sustragere de la probele biologice. Am avocat, de ce e nevoie de prezența mea în instanță?

Am 2 dosare, primul pentru sustragere de la probele biologice din 2015 iar al 2 le-a pt conducere fără permis și sustragere de la probele biologice din 2016..... am mers personal la poliție însoțit de avocat, am dat declarație după care avocatul mi-a zis ca se va ocupa de tot și nu mai este nevoie de prezenta mea( asta se întâmpla in August 2017) iar acum exista primul dosar pe rol( cel din 2015) cu înfățișare pe data de 21.02.2018, iar avocatul îmi zice ca o sa îl amâne pentru ca este nevoie de prezenta mea in instanța....... de ce? Asta nu inteleg
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca mergeti pe procedura simplificata de recunoastere a invinuirii, trebuie sa declarati in acest sens in fata instantei, se poate si prin declaratie notariala.
2. In cazul în care veti fi găsit vinovat, iar natura pedepsei aplicate ar permite, trebuie sa va manifestati acordul de a fi obligat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, altfel riscati o pedeapsa cu executare.
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.


Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.


In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.


Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.


O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.


Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere amana aplicarea pedepsei Ionut Alupului Ionut Alupului Buna ziua am si eu aceiasi problema ... instanta mia dat amanarea aplicari pedepsei iar procuroru a facut apel la ce trebuie sa ma astept in aceasta ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis TheGodfather TheGodfather Risc sa fac inchisoare daca am fost oprit de politie si nu posedam permis de conducere pentru nici o categorie? Mentionez ca nu am alte antecedente penale. (vezi toată discuția)
Consum alcool Augustin291986 Augustin291986 Buna seara.va rog frumos sa mi raspundeti si mie.am fost oprit si am avut 0.63 in etilotest.nu m am opus nici unei operatiuni.recoltare probe biologice etc.mi ... (vezi toată discuția)