avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit auto platit, iar inmatricularea se face anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit auto platit, iar inmatricularea se face anul viitor

Buna ziua,

Am cumparat un auto in luna decembrie 2017 cu impoztul platit pe anul respectiv, dar vehiculul se va inmatricula in feb 2018 conform programarii.

Trebuie platit impozitul pentru 2018 inaintea inmatricularii? Se poate inmatricula fara plata impozitului in aceste conditii?

Am inscris masina la primarie, iar acum contractul de vanzare/cumparare are toate stamplilele insa suspectez ca functionarul a uitat sa ma puna sa platesc pe loc impozitul pe 2018, iar la cateva zile am primit instiintare de la primarie pentru plata impozitului (impreuna cu alte impozite, masina este pe persoana juridica)

Planuiam sa platesc taxele la finalul lunii martie.

Stie cineva daca cei de la inmatriculari imi vor cere dovada platii impozitului sau pot refuza inmatricularea? De la momentul luarii in evidenta la primarie (5 ian) pana la data inmatricularii (14 feb) vor trece mai mult de 30 de zile, are importanta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liviu131 , utilizator 13:02, 31 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La inmatriculare vi se cere doar dovada inregistrarii pe rolul Directiei de Taxe Locale (viza de pe contract). Care a fost in decembrie 2017. Primaria n-avea de ce sa va ceara in decembrie plata pentru 2018, fiindca, de ex., ati fi putut vinde masina intre timp.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa aveti dovada platii impozitului la inmatriculare.
Multumesc !
Multumesc pentru raspuns.

Defapt am inregistrat auto la primarie in ianuarie (05 - 01 - 2018) si credeam ca o sa ma oblige sa platesc atunci impozitul pentru tot anul 2018. (primaria vanzatorului a pus stampila in 2017, iar primaria mea in 2018).

Oricum, inteleg ca pentru cei de la inmatriculari e suficient sa vada toate vizele/stampilele pe contract.

Multumesc din nou pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire transfer auto cicibau cicibau Buna ziua. Am cumparat o masina de la cineva din alt judet eu fiind din Bucuresti. S-a oferit sa vina la bucuresti si sa aduca masina, mi-a dat actele dar ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu probleme bursasiu06 bursasiu06 Am vandut o masina acuma 1 luna , si am uitat sa scriu in certificat ca o incredintez cumparatorului + cand ma-m dus la primarie dupa certificatul fiscal cu ... (vezi toată discuția)