Am cumparat un auto in luna decembrie 2017 cu impoztul platit pe anul respectiv, dar vehiculul se va inmatricula in feb 2018 conform programarii.
Trebuie platit impozitul pentru 2018 inaintea inmatricularii? Se poate inmatricula fara plata impozitului in aceste conditii?
Am inscris masina la primarie, iar acum contractul de vanzare/cumparare are toate stamplilele insa suspectez ca functionarul a uitat sa ma puna sa platesc pe loc impozitul pe 2018, iar la cateva zile am primit instiintare de la primarie pentru plata impozitului (impreuna cu alte impozite, masina este pe persoana juridica)
Planuiam sa platesc taxele la finalul lunii martie.
Stie cineva daca cei de la inmatriculari imi vor cere dovada platii impozitului sau pot refuza inmatricularea? De la momentul luarii in evidenta la primarie (5 ian) pana la data inmatricularii (14 feb) vor trece mai mult de 30 de zile, are importanta?
adriandimitriu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
La inmatriculare vi se cere doar dovada inregistrarii pe rolul Directiei de Taxe Locale (viza de pe contract). Care a fost in decembrie 2017. Primaria n-avea de ce sa va ceara in decembrie plata pentru 2018, fiindca, de ex., ati fi putut vinde masina intre timp.
Defapt am inregistrat auto la primarie in ianuarie (05 - 01 - 2018) si credeam ca o sa ma oblige sa platesc atunci impozitul pentru tot anul 2018. (primaria vanzatorului a pus stampila in 2017, iar primaria mea in 2018).
Oricum, inteleg ca pentru cei de la inmatriculari e suficient sa vada toate vizele/stampilele pe contract.
Radiere auto fiscal
alexz0ne
Buna ziua,
Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)