avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nelamurire transfer auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nelamurire transfer auto

Buna ziua.

Am cumparat o masina de la cineva din alt judet eu fiind din Bucuresti.
S-a oferit sa vina la bucuresti si sa aduca masina, mi-a dat actele dar nici unul nu am stiut de fisa de inmatriculare.
Mai precis nu mi-a adus fisa de inmatriculare vizata de organul fiscal competent al lui DAR mi-a dat ceritifcatul fiscal.

Am aflat ulterior de existenta acestei fise de inmatriculare dar am stat linistit pentru ca pe site-ul directiei de inmatriculari spune la fisa de inmatriculare: în locul vizei fostului propietar se poate depune certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal teritorial competent. Aveam certificatul lui de atestare fiscala.
Dupa ce am facut autentificarea la RAR am luat de la un birou de acte auto de acolo si o fisa de inmatriculare dactilografiata doar cu datele mele (cumparator).
Am mers la directia de taxe si impozite sa iau masina in evidenta si acolo surpriza - mi-au retinut certificatul de atestare fiscala al vinzatorului apoi mi-au dat viza pe fisa de inmatriculare cu stampila si holograma.

Vinzatorul nu mai poate obtine viza pe fisa de inmatriculare - a radiat fiscal masina - asta scria si pe certificatul lui de atestare fiscala - eliberat pentru radiere...
Certificatul lui de atestare fiscala nu mai pot sa il dau la politie pentru ca mi-a fost luat la taxe si impozite - altfel nu imi bagau masina pe evidenta mea - cel putin asa mi-a zis doamna de la ghiseu cind i-am spus ca nu il dau pentru ca am nevoie de el la inmatriculare...

In aceste conditii cu fisa de inmatriculare vizata doar de administratia fiscala a mea (cumparator) o sa am probleme la inmatriculare???
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
cicibau, utilizator
Cel mai recent răspuns: cicibau , utilizator 20:54, 19 Februarie 2015
Buna seara, din experienta va pot spune ca nu va primeste la politie dosarul pt inmatriculare fara viza primariei fostului detinator .Dar nu este imposibila situatia, daca mergeti cu fisa la primaria fostului detinator va poate elibera alt certificat fiscal si semnarea fisei de inmatriculare .Instrainarea autoturismului in alt judet presupune radierea fiscala in privinta impozitului pt fostul detinator nu stergerea bazei de date din primarie pt acel bun. Categoric va poate emite un duplicat al fisei fiscale.
Multumesc de raspuns.
Mi se pare o porcarie sinistra a birocratiei romanesti: din moment ce directia de taxe si impozite a cumparatorului nu i-o inregistreaza DECIT cu acest certificat fiscal CE NEVOIE mai are directia de inmatriculari de acea fisa de inmatriculare cu viza directiei de taxe si impozite a vinzatorului...sau de ce mai cere inca odata directia de inmatriculari certificat fiscal daca nu ai viza vinzatorului??? Nu este clar ca din moment ce a fost inregsitrata la taxe si impozite atunci in mod SIGUR a existat acel certificat fiscal???

Inca ceva: Fişa de înmatriculare, semnată de fostul şi noul propietar - eu NU am vazut nicaieri pe fisa de inmatriculare loc de semnatura pentru noul si fostul proprietar...
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
cicibau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de inmatriculare nestampilata mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana Buna seara!As dori sa va intreb urmatorul lucru: am cumparat o masina de la Satu Mare,fostul proprietar mi-a dat toate actele,carte de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto - certificatul de atestare fiscala al vanzatorului laumar laumar Am cumparat o masina, am facut contract de vanzare cumparare cu fostul proprietar (de fapt cu o persoana imputernicita la notar sa vanda masina) la o firma de ... (vezi toată discuția)
Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)