Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
rodica_post a scris:
Codul Penal 2009 - Infractiuni Electorale
(1) Impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege
Desigur, intr-o viziune mult prea larga pentru a putea fi "inghesuita" aici din punct de vedere juridic, eu cred ca "le-ar sta bine" sub imperiul acestui text catorva jurnalisti ai vremurilor noastre.
Profesia lor este, fara indoiala, onorabila. Dar nu toti se ridica la inaltimea profesiei, iar unii se zbat de-a dreptul intr-o morcirla care a inceput sa-mi para gretoasa.
Am avut nefericita inspiratie sa achizitionez de curand un televizor nou, dar ma tem ca ma voi rezuma doar la a sterge de pe el, cu evlavie, praful. Pentru ca m-am saturat de intoxicarea ce vine din el.
Unii au sarit demult gardul libertatii de expresie si duc (nu mai stiu cine a rostit-o ca a atare) "batalia pe prosti". (cred ca voia sa zica "nehotarati si altii", dar a nimerit-o mult mai bine)
Da sa stii ca e molipsitoare aceasta gripa,pana la alegeri vom deveni mai dezorientati decat santem acum.Am citit si recitit lista candidatilor pentru PALAT unii jucataori si altii papusari.Pe mine ma apuca euforia cat de "destept" sant in comparatie cu o parte din cei care compun aceasta lista,oare chiar ei nu sant constienti ca nu au nici 1% sanse,mai rau sant altii care au mai ratat de cateva ori,ma dau BATUT care e mecanismul acestor esecuri,sau e ca la matematica MINUS CU MINUS da plus.:love1:Noua cine ne deschide aceasta usa:love1:
Afirmatia referitoare la „pacatele” generale ale politicienilor si nu a tuturor politicienilor, ci numai ale celor care alcatuiesc Parlamentul este cred una din cele mai mari greseli ale noastre.Oare chiar toti sunt la fel?Toti ne mint?Toti ne fura?Toti sunt o apa si un pamint?Atunci toti ar trebui schimbati,nu?Suna bine,ne-ar place.E adevarat. Dar nici nu poate nimeni sa spuna ca toti sunt asa si sa arunce anatema asupra tuturor,mai sunt oameni care nu merita mânjiti cu prejudecata intregii populatii.
Iar acuma in plina campanie electorala sa spui ca nu mergi la vot deoarece toti sunt o apa si-un pamânt ar fii o mare greseala.Daca pentru unii dintre cei care-si prezinta ceea ce vor sa faca sau sa dreaga sunt doar vorbe in care nici ei nu prea cred sa nu cred deloc,si sunt doar vorbe goale,pentru altii sunt idei care cu adevarat vor sa le puna in aplicare sisi vor da tot interesul s-o faca si chiar daca nu vor reusi in totalitate so faca si sau vor face doar partial in mai mica sau mai mare masura dar macar au incercat iar amintirea lor va ramine nepatata.Cei care se tot plâng ca n-au de unde alege,mai bine sar duce la vot si sa-si dea votul celor care cred ei ca totusi e mai bun decit ceilalti.
Ce credeti ca se va rezolva daca nu veti merge la vot?Nimic.Iar a nu merge la vot parerea mea este ca e o mare prefacatorie,e un refuz de a pune întrebari simple, directe, la care se raspunde cu da sau nu,un refuz de a incerca macar sa schimbi ceva ce chiar se poate schimba.Iar când refuza, precum majoritatea populatiei, participarea la vot îsi exprima vointa politica. Buna sau rea.Adica nimeni nu e bun. Dar nelinistitor e ca refuzul de a vota are la baza o prejudecata indusa de o perceptie gresita.CA DE CE SA MEARGA DACA TOT NU SE VA SCHIMBA NIMIC?
CEL mai bine ar fii daca fiecare ar spune raspicat cel doare si ce vrea el de fapt iar asta se poate dor prin prezenta la vot.Iar cind spui ce doresti cu adevarat asta se poate doar prin prezenta nu prin absenta,În clipa aia, lucrurile vor fi orbitor de limpezi!
Doar asa mai sunt sanse sa schimbam cite ceva in RO.