Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua . Tatal meu a dvortat de mama in anul 2000. in anul 2003 s-a recasatorit. in anul 2004 a cerut partajul pentru prima casatorie. A primit sulta in anul 2007. in qanul 2008 din sulta cota parte si-a cumparat un apartament , iar restul I-a investit in apartamentul celei de-a 2-a sotii. (apartament pe care-l avea cea de-a 2-a sotie dinainte de casatorie). in anul 2013 tatal meu a divortat si de a doua sotie iar in anul 2017 a decedat. C drepturi are cea de-a 2-a sotie la apartamentul cumparat de tatal meu in anul 2008 si ce drepturi am eu cu sora mea din bunurile celei de-a 2-a sotii. (tatal meu a avut din prima casatorie 2 copii, iar din a 2-a casatorie nu au rezultat copii). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:00, 6 Februarie 2018
Buna ziua,
Din apartamentul proprietate personala 9cel cumparat in 2008) a tatalui cea de a II-a sotie nu primeste nimic atata timp cat erau divortati la momentul decesului.
Din imbunatatirile aduse apartamentului celei de a II-a sotii copiii au dreptul la 3/8 sa imparta.
Va trebui sa se faca partajul cu cea de a II-a sotie daca nu s-a facut la divort.
Daca s-a facut la divort si partajul atunci copiii nu mai au ce sa solicite din imbunatatiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj-apartamentul socrilor carolina22 carolina22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj AndinBMA AndinBMA BUNA ZIUA Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune Gelutzu Gelutzu Buna ziua. Problema mea suna in felul urmator: parintii mei au cumparat un apartament in urma cu peste 30 ani in contractul caruia apareau ca beneficiari doar ... (vezi toată discuția)