avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu partaj-apartamentul socrilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu partaj-apartamentul socrilor

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Impreuna cu sotul meu si cei 2 copii am locuit timp de 20 de ani impreuna cu socrii mei, in apartamentul lor. Sotul este singur la parinti. Socrii mei au murit. Inca nu am facut succesiunea. Acum vreau sa divortez. Cat % am drept din apartament, eu impreuna cu cei 2 copii? Mentionez ca toate imbunatatirile din apartament le-am facut eu si pot dovedi cu facturi
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 13:13, 15 Februarie 2015
Sotul ramane cu apartamentul pentru ca este bunul lui comun, mostenire de la parinti. Dvs veti primi o sulta (despagubire).
Legea prezuma jumate jumate contributia la bunuri.
Daca dovediti ca ati contribuit mai mult, vi se va da cat ati contribuit.
bunurile dobandite din mostenire sunt bunuri exclusive ale sotului dvs. Din pacate in caz de divort nu aveti dreptul la o cota parte din acel apartament. Aveti numai un drept de creanta impotriva sotului dvs. pentru imbunatatirile aduse, in masura in care puteti dovedi acest aspect.
Dar copiii nu au drept la nimic?
Nici dvs si nici copii nu aveti vreun drept de proprietate asupra bunului propriu al tatalui dobandit prin mostenire de la parintii lui, atata timp cat acesta este in viata.

Dupa decesul lui, copii vor avea drept de mostenire asupra bunurilor aflate in patrimoniul lui la data decesului. Prin divort dvs pierdeti dreptul de mostenire.

In cazul partajului dintre fostii soti s eimpart bunurile comune dobandite in timpul casatoriei. Daca ati facut imbunatatiri in apartamentul socrilor veti avea un drept de creanta, ramane de vazut procentul.
Buna ziua! Apartamentul este bun propriu al sotului. Dvs. veti putea obtine sulta aferenta imbunatatirilor aduse imobilului, in masura in care puteti dovedi acest lucru cu facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire pavelcosty pavelcosty BUNA ZIUA. AM SOTIA DECEDATA DIN IULIE 2018 CU CARE AM 2 COPII. AVEM UN APARTAMENT IMPREUNA SI UN SPATIU COMERCIAL DE 20MP. CARE SUNT PARTILE CE SE CUVIN ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem ... Porojan Daniela Porojan Daniela Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem bunuri dobândite in timpul căsătoriei,in schimb casa care s-a ridicat și finalizat in ... (vezi toată discuția)