avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Avocat şi traducător autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Avocat şi traducător autorizat

Bună ziua,

Am şi eu o întrebare în legătură cu statutul de traducător autorizat.
Dacă cineva este avocat şi lucrează în cadrul unui birou de avocaţi în calitate de asociat, şi doreşe să obţină autorizaţie de traducător, atunci oare o să aibă dreptul să includă în valoarea unui contract de asistenţă juridică şi cheltuielile serviciilor de interpretariat? Sau va fi nevoie să devină de ex. PFA, şi să factureze separat serviciile de traducere?
Deseori apar situaţii în care pt. întocmirea actelor este nevoie de traducerea legalizata a acestora, ar fi mai simplu, daca avocatul ar putea semna pe loc documentele, nemaifiind nevoie implicarea unei persoane în plus.

Vă mulţumesc.
Melinda Székely
Cel mai recent răspuns: melibogdan , utilizator 12:11, 12 Februarie 2018
Buna ziua,

La momentul in care va obtine autorizatia de traducator de la MJ, persoana respectiva se va inregistra la Anaf cu profesia liberala de traducator autorizat.
Daca nu i se va aloca un alt cod fiscal va factura servicii de traducere si/sau interpretariat oricarui client folosind facturier cu datele de traducator autorizat, nu cred ca se poate include in contractul de asistenta juridica pentru ca veniturile se vor declara distinct pe ambele profesii... Legea traducatorilor 178/1997, conditii autorizare si functionare:
[ link extern ] /
De asemenea, in ceea ce priveste traducerile notariale, se vor respecta prevederile din legea notarilor publici. Aceste prevederi le gasiti in regulamentul de aplicare in linkul urmator :
[ link extern ]
O discutie similara e poate fi utila: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Succes!
L.C.
Vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat Miriam1980 Miriam1980 Buna ziua. Lucrez in cadrul unui grup de firme ca si functionar economic dar tocmai am obtinut autorizatia de traducator pentru engleza. In cadrul firmei sunt ... (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Autorizare ca traducator lucageorge lucageorge Am autorizatie de la MJ care am obtinut-o pe baza certificatelor de traducator in domeniul juridic (reglementat de Legea 178/1997, cu modificarile si ... (vezi toată discuția)