avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat si traducator autorizat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat si traducator autorizat

Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea situatie si daca nu va suparati as dori niste indrumari. Sunt avocat si de cateva luni mi-am luat si autorizatia de traducator .avand in vedere ca ,prin art.15 lit.d, din legea 51/95 calitatea de traducator autorizat este compatibila cu profesia de avocat. Am fost la administratie sa ma inregistrez, fiind profesie liberala, insa surpriza, mi s-a raspuns ca nu mi se mai elibereaza alt CIF deoarece am unul si sa facturez si sa incasez pe cel primit deja. Mie nu mi se pare normal si nu stiu cui sa ma adresez si cum sa procedez deoarece doresc sa desfasor si aceasta activitate. Avand in vedere programul incarcat de pe agenda zilnica, nu m-am inscris pe listele Instantelor ca traducator gandidu-ma ca as putea la un moment dat sa ma aflu in situatia de a nu reusi sa efectuez traducerile solicitate si astfel sa gafez. Daca mai e cineva in situatia mea, va rog indrumati-ma cum trebuie procedat deoarece cu siguranta nu pot factura traducerile de pe cif-ul primit la intrarea in profesie. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 22:56, 8 Aprilie 2010
Incercati la ORC sa adaugati un nou cod CAEN la lista Dvs. de activitate.
Nu fiti ingrijorat. Codul unic de inrestrare nu poate fi multiplu pentru o persoana fizica care practica 2-3 profesii liberale. Puteti lucra pe codul de avocat fara probleme. CUI-ul se refera la activitatea pricipala mai importanta. Cand o sa faceti declaratia de venit o sa aveti loc pe formular si pentru cealalta profesie liberala de traducator sau mediator etc. In aceasta declaratie se trec separat veniturile. Dvs. trebuie sa tineti evidenta separat pe chitante si pe jurmalul de incasari , ca sa puteti face declaratia. Facturile si chitantele se pot personaliza separat daca doriti dar nu cred ca e nevoie.
Eu in afara activitatilor juridice practic si mediere si evaluari economico-financiare ale intreprinderii (CECAR) . Declar veniturile la ANAF si gata . Problema e ca veniturile sunt foarte mici mai ales pe mediere si evaluari.
E corect ce v-au spus cei de la fisc.
Succes
Va multumesc mult pentru raspuns. Sa aveti o zi buna!
cu placere si mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina cif-ul pentru traducatori daianao daianao Buna ziua, Sunt traducator autorizat de MJ si am primit CIF-ul de la Administratia financiara in care scrie pur si simplu PERSOANA FIZICA, numele meu, ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)