avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare bani primiti in cont
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare bani primiti in cont

daca o persoana fizica primeste bani de la o alta persoana fizica prin banca ca nu sunt din aceeasi localitate se considera venit pentru persoana care primeste? daca se impoziteaza si daca plateste si contributii?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:56, 8 Februarie 2018
Depinde daca banii respectivi sunt primiti ca imprumut sau altfel de ajutor financiar de la rude sau prieteni, caz in care nu este considerat venit si daca ei sunt primiti in urma unor prestatii economice sau vanzari de bunuri tot ca activitate economica, caz in care se impoziteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit bani in cont peregrin peregrin Se impozitează banii primiți în cont bancar de la persoane din afara țării? (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Remus47 Remus47 Am un PFA la norma de venit. Trebuie sa tin contabilitate ? Exista riscul unui control financiar si cum ar putea sa decurga daca eu nu tin contabilitate ( ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)