avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperarea ch. cu renovarea acoperisului, cand nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperarea ch. cu renovarea acoperisului, cand nu exista asociatie de propietari

Buna ziua,
Asa cum am spus din titlul, fiind la ultimul etaj (inundata de nenumarate ori de "cel de sus") m-am aventurat sa fac reparatiile acoperisului pe tronsonul ap. meu (instiintand vecinii). Nefiind inregistrati ca asociatie de propietari, am suportat costurile (suficient de mari) urmand sa-mi recuperez cheltuielile, cota -parte (esalonat) de la vecinii de pe tronson, Am fost suficient de flexibila (cum au putut/cat au putut, lunar, pana la suma stabilita de comun acord).Mi-am recuperat banii de la 2 ap (din 3); vecinul care nu mi-a dat banii se da disparut (nu raspunde la usa, la tel). Ce sfat imi dati, cum trebuie sa procedez in acest caz (pt. a-l determina sa participe in cota-parte la cheltuielile renovarii acoperisului )? Cum sa-l somez (doar prin instanta)? Repet, nu exista asociatie de propietari, iar pretentiile mele de recuperare a ch. sunt justificate cu documente (facturi, contract cu firma de constructii),
Cu multumiri anticipate pt. lamuriri,
Mariuka
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:53, 8 Februarie 2018
Daca exista o conventie prin care vecinul si-a asumat responsabilitatea sa achite cota parte ce ii revine pentru executare hidroizolatie parte comuna acoperis,notificati-l oficial cu obligatia achitarii sumei asumate -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! irinucairinuca23 irinucairinuca23 Buna ziua ! Sunt proprietara al unui ap la etajul 4/4. Acum se face lucrare de hidroizolatie la membrana. Asociatia nu a aprobat si termoizolatia ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Asociatii proprietari fond din chirii Argi76 Argi76 Buna Ziua ,pe o scara cu 16 ap., din chirii avem venit, cu acest fond sa modernizat scara,termopane,interfon,senzor de lumina ,hidroizolatia scarii,propietarul ... (vezi toată discuția)