Buna ziua,
Asa cum am spus din titlul, fiind la ultimul etaj (inundata de nenumarate ori de "cel de sus") m-am aventurat sa fac reparatiile acoperisului pe tronsonul ap. meu (instiintand vecinii). Nefiind inregistrati ca asociatie de propietari, am suportat costurile (suficient de mari) urmand sa-mi recuperez cheltuielile, cota -parte (esalonat) de la vecinii de pe tronson, Am fost suficient de flexibila (cum au putut/cat au putut, lunar, pana la suma stabilita de comun acord).Mi-am recuperat banii de la 2 ap (din 3); vecinul care nu mi-a dat banii se da disparut (nu raspunde la usa, la tel). Ce sfat imi dati, cum trebuie sa procedez in acest caz (pt. a-l determina sa participe in cota-parte la cheltuielile renovarii acoperisului )? Cum sa-l somez (doar prin instanta)? Repet, nu exista asociatie de propietari, iar pretentiile mele de recuperare a ch. sunt justificate cu documente (facturi, contract cu firma de constructii),
Cu multumiri anticipate pt. lamuriri,
Mariuka
Daca exista o conventie prin care vecinul si-a asumat responsabilitatea sa achite cota parte ce ii revine pentru executare hidroizolatie parte comuna acoperis,notificati-l oficial cu obligatia achitarii sumei asumate -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta