avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului?

Bună ziua,

Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca balconul meu nu este acoperit, iar inundațiile sunt rezultatul infiltratiilor în hidroizolatia balconului prost efectuata de către constructor. Ceilalți proprietari nu doresc sa contribuie la reparația hidroizolației, eu consider ca balconul meu reprezinta acoperisul blocului (având în vedere ca nu este acoperit).
Prin urmare, hidroizolatia este proprietate comuna sau privata? M-ar ajuta și o reglementare în lege. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: SorinPd , utilizator 14:56, 6 Februarie 2018
Daca va referiti la hidroizolatia balconului Dvs, atunci aceasta nu este proprietate comuna
Daca problema este de la imbinarea balconului pe ap. dvs este treaba Asociatiei.Depinde foarte mult unde este problema.
Am avut si noi o situatie asemanatoare.Cineva si-a inchis balconul si l-a izolat...si era peretele ud mereu.Dar era de la inchiderea balconului neizolata bine.Ar fi fost treaba Asociatiei daca persoana nu-si inchidea si izola singura peretele exterior.Odata ce a intervenit asupra partii comune..nu mai trebuia sa repare Asociatia.
Sunt mult firme care izoleaza, puteti apela la firma sa vina sa faca o constatare...asa vedeti cine trebuie sa rezolve problema.Daca este treaba Asociatiei,va da scris.Constatarile nu se platesc...mai ales daca urmeaza sa faceti reparatia cu ei.
Pentru a fi mai exact, sifoanele de pardoseala au rolul evacuării apelor pluviale, considerând astfel ca fac parte din elementele de instalații comune ale asociației și nu a proprietății personale.
Având în vedere și faptul ca balconul meu este practic acoperisul blocului (este un apartament de tip Penthouse cu terasa descoperita), problema fiind hidroizolatia efectuata de către constructor (aceștia au folosit nisip, iar infiltratiile duc la inundarea apartamentului de la etajul inferior).
Prin urmare consider ca se urmărește reparația hidroizolației, nu a balconului meu, pe care probabil îl voi reface singur după decopertare și înlocuirea hidroizolatiei.
Ma interesa o reglementare legala, eu am coroborat legea 230/2007 cu codul civil,dar vecinii vor negru pe alb..
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)