avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu prenatal

Buna ziua! Am intrat in concediu prenatal in decembrie 2017. Pe luna noiembrie mi s a luat in calcul un venit de 17400 lei (echivalentul a 12 salarii minim brute pe tara). Ati putea sa mi spuneti, va rog, daca incepand cu ianuarie ar trebui sa se recalculeze venitul pentru noiembrie avand in vedere cresterea salariului minim la 1900lei? Exista o lege care reglementeaza plafonarea venitului la nivelul salariului minim din 2017?

Va multumesc.

Ioana Popa
Cel mai recent răspuns: Ioana P. , utilizator 19:27, 11 Februarie 2018
OUG 158/2005
art.25
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.

(2) Indemnizația de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

art.10
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B, baza de calcul al indemnizațiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
.....

Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005
[ link extern ]
Baza de calcul pentru indemnizatia de concediu medical se stabileste la inceputul acestuia si ramane aceeasi pe intreaga durata a concediului.
Ca atare, nu se va recalcula nimic in cazul dvs., intrucat ati inceput concediul de maternitate in luna decembrie 2017, iar lunile care se iau in calcul sunt iunie - noiembrie 2017.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de maternitate carcotasa01 carcotasa01 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari : 1.La calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate se ia media veniturilor brute ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate onlinemediagrup onlinemediagrup Pentru o angajata care a lucrat astfel: 1 ianuarie-31 iulie 2017 - la firma 1 1 august - 30 noiembrie - la firma 2 ( a incetat cu art 55 lit B - acordul ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal, perioada suciugeorgeta suciugeorgeta am o salariata din 2009 care cu data de 01 .12 a intrat in prenatal. Cum ii voi calcula pentru luna decembrie medicalul si cate zile de concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)