Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizație concediu maternitate si cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizație concediu maternitate si cresterea copilului

Buna ziua,
Sunt insarcinata si sunt in somaj, indemnizația concediului de maternitate si cel pt cresterea copilulu se calculeaza in functie de valoarea somajului sau a salariului pe care l-am avut inainte de a intra in somaj?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 11 Februarie 2018
1. Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

2. Cuantumul indemnizației pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

In calculul indemnizatiilor, intra si valarea indemnizatiei de somaj daca aceasta este cuprinsa in perioada eligibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemni6 raetchi raetchi As vrea sa stiu cat este indemnizatia pe luna (vezi toată discuția)
Indemnizate crestere copil DanaLoredana DanaLoredana Buna ziua am o intebare se mai poate iesi in concediu de maternitate cu 85% din venitul Brut.Multumesc (vezi toată discuția)
Prenatal Gaman Georgiana Gaman Georgiana Va rog sa ma ajutati si pe mn . cum se calculeaza prenatalul dupa ce nasti 85% net sau brut ? (vezi toată discuția)