Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare permis italian in romanesc

buna ziua am permis de conducere italian ,data de validitate este deteriorata din cauza la o sticla varsata in poseta .precizez ca in italia lipesc o simpla foaie minuscula pe spate cu data expirarii.
vreau sa,l schimb cu cel romanesc ce anume acte am nevoie ?este simplu ?cat dureaza pina este gata ? se lasa eventual o hartie provizorie sa pot conduce pina este gata ? nu locuiesc in tara si am nevoie de permis sa conduc intre timp .multumesc
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 19:43, 2 Martie 2018
Este posibil sa schimbati permisul de conducere valabil in Italia cu un permis de conducere Romanesc. Dupa dep[unerea dosarului, autoritatile din Romania consulta autoritatea emitenta in privinta valabilitatii inainte de a emite permisul Romanesc. Din acest motiv termenul de preschimbare este mai lung
Nu mi.ati raspuns daca se delibereaza intre timp o autorizatie unde tine locul la permis definitiv sa pot circula cu masina in strainatate. Multumesc
Doina
Veti atasa la dosarul de preschimbare a permisului o declaratie autentificata prin care declarati pe proprie raspundere ca permisul emis in Italia este valabil. In baza acesteia se poate emite la cerere o autorizatie provizorie de conducere a vehiculelor. Din cate stiu eu, aceasta este valabila doar pe teritoriul Romaniei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere cat. b eliberat de statul italian georgedinradauti georgedinradauti Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere preschimbat sergiuconstantin sergiuconstantin Buna seara,am din nou cateva intrebari care ma bantuie:D...fac un mic rezumat,dupa intreb......in 1999 am luat permisul cat.b,inainte de a expira(10 ani ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o problemă legată de permisul de conducere. ... Utilizator 6.0 Utilizator 6.0 Bună ziua! Am o problemă legată de permisul de conducere. Am avut permis romanesc și l-am preschimbat în italian. Vara asta am vrut să fac categoria A ... (vezi toată discuția)