avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis conducere cat. B eliberat de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis conducere cat. B eliberat de statul ITALIAN

Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul cuprinzind: -permis auto italian tradus si legalizat
-declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu am alt permis nici in Romania sau in alt stat si cel ce il detin este eliberat in baza unuia identic cat.B optinut in Romania
-cazier , chitanta c.e.c,fisa medicala
La finalul acestei proceduri mi-a fost eliberata o DOVADA cu drept de circulatie pinala data de 29/08/2013.
Consider ca mi sa facut un act de nedreptate restringindumi dreptul de a conduce dupa aceasta data si ne mai putind prelungi aceasta dovada pina la finalizarea procedurilor dintre statul ITALIAN si cel ROMAN ce mi sa spus ca vor dura cel putin 3 luni de zile timp in care nu pot circula !
Daca ma poate ajuta cineva cu o sugestie cum pot sa indrept aceasta nedreptate si unde trebuie sa ma adresez!

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:28, 26 August 2013
Nu este vorba despre nicio nedreptate, este normal si logic sa nu vi se elibereze o dovada cu drept de circulatie peste perioada de valabilitate a permisului de conducere.

ORDIN Nr.163 din 10.08.2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile competente ale altor state cu documente similare româneşti

Art. 7. - (1) După primirea şi verificarea dosarului de preschimbare a permisului de conducere se restituie solicitantului documentul de identitate.
(2) În situaţia în care a fost depus permisul de conducere, solicitantului i se eliberează o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, în care se consemnează numărul de înregistrare al dosarului şi data depunerii, numele şi prenumele solicitantului, seria şi numărul permisului de conducere, statul emitent şi categoria/categoriile pentru care documentul este considerat a fi valabil, precum şi menţiunea „permisul de conducere a fost depus pentru preschimbare”.
(3)În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulaţie cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fără a fi depăşită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situaţii, dovada se emite fără drept de circulaţie.

(4) Permisul de conducere românesc se eliberează în termen de maximum 30 de zile de la depunerea dosarului, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) ce impun verificări care depăşesc acest termen, când se eliberează în termen de 15 zile de la încheierea verificărilor. La data înmânării permisului de conducere preschimbat dovada înlocuitoare prevăzută la alin. (2) îşi încetează valabilitatea.

Trebuia sa va luati masuri si sa depuneti permisul in vederea preschimbarii inaintea expirarii valabilitatii.
In cazul in care perioada de verificare depaseste 30 de zile dovada se prelungeste cu cate 30 de zile pana la eliberarea permisului de conducere romanesc, bineinteles in conditiile in care perioada de valabilitate nu expira.
Nu aveti cui sa va adresati, eventual comandantului politiei rutiere dar va asigur ca nu veti avea sorti de izbanda iar motivele sunt expuse mai sus (art. 7, alin. (3) ).
Va multumesc pentru raspuns! dar poate am fost putin neclar si nu m-am facut inteles in legatura cu problema mea dar eu am depus dosarul la serviciul preschimbari auto inainte de data expirari permisului ITALIAN acasta fiind in 29/08/2013 iar permisul auto mia fost retinut la depunereadosarului iar dovada a fost emisa pinna la 29/08/2013 nu pe 30 zile cum mi-ati explicat dumneavoastra si nu am inteles daca am dreptul de a o mai prelungi!
Facetima sa intelg putin mai clar !VA MULTUMESC ANTICIPAT!
S-a procedat in mod corect. La preschimbarea permisului eliberat de o autoritate straina se procedeaza la eliberarea unei dovezi inlocuitoare drept dovada a retinerii permisului in vederea preschimbarii.
Se procedeaza la verificari privind valabilitatea acestuia, sa nu existe vreo suspendare, etc., verificari care pot dura si 2-3 luni, pana atunci se elibereaza dovada care are valabilitate cate 30 de zile, conditia este ca valabilitatea permisul sa nu expire pana la expirarea valabilitatii dovezii.
Daca valabilitatea permisului expira pana la eliberarea permisului de catre autoritatile romane este normal sa aveti drept de circulatie pana la expirarea permisului, nu se poate elibera o dovada care sa va dea dreptul sa circulati dupa exiprarea permisului, cred ca m-am facut inteles.
Trebuia sa va luati masuri sa preschimbati permisul cu cel putin 2-3 luni inainte expirarii valabilitatii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata preschimbãrii permisului de conducere moldovenesc cu cel românesc EDWARD85 EDWARD85 Buna seara ! As dori va rog frumos o informatie... In data de 9-05-2013 am depus dosarul complet pentru preschimbare permis de conducere obtinut ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere din permis englezesc in permis romanesc doru_ragalie doru_ragalie Am depus dosarul pentru preschimbarea permisului auto din permis englezesc in permis romanesc. Am primit dovada pentru circulatie de 30 de zile, iar cand ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto străin valabil iulianbalan iulianbalan Bună ziua, Pe data de 02.09.2015 am depus cerere de preschimbare a permisului auto italian cu cel românesc. Permisul era valabil cu valabilitate până ... (vezi toată discuția)