avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In spatele siteului este o firma, in spatele firmei este o persoana fizica (sau mai multe), in spatele persoanei este o minte diabolica care s-a gandit sa faca niste bani, luati cu japca, bazandu-se pe legislatia precara si permisiva in acest sens. Dispozitii din legi speciale, completate cu cele din codul civil, permit formarea acordului partilor prin oferta si acceptare incheiate la distanta prin mijloace electronice (este legal, numai ca, acest legal s-a transformat intr-un abuz). Au existat cazuri in care, culmea, abuzatorii au castigat in instanta, fapt pentru care se impune analizarea in concret a imprejurarilor in care ati acceptat oferta de pe site, ati trimis banii, si alte elemente, pentru a va pune la adapost printr-o aparare eficienta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ai citit "termeni si conditii" cand ai facut inregistrarea initiala cu cei 15 lei? Poate acolo iti spunea ca este o promotie pentru prima luna si apoi cu 207 lei... Si ca DACA nu iti anulezi contul in luna respectiva, esti de acord, implicit, sa platesti cei 207 lei...
Discutia este mult mai ampla. Trebuie analizata mult mai in amanunt. Insa nu va faceti probleme din nimic. Exista legi care trebuie respectate. Nu va puteti trezi pur si simplu cu firme de recuperare la ușa dumneavoastră in lipsa unui proces de judecată. Din păcate, există si astfel de oameni. Atenție pe viitor. Cititi cu atentie termenii si conditiile, regulamentul sau orice altă informatie inainte de a click sau accept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"naivitatea" imi o asum pentru ca nu am citit "termenii si conditiile "siteului......dar, pentru un site SERIOS sa aiba astfel de conditii abuzatorii e DEJA un mare semn de intrebare si dupa cum am citit(mult mai tarziu) pe forumuri si siteuri de socializare,sunt o multitudine de plangeri in diferite tari(au mai multe branse)cu aceeasi idei de inceput;ideea e ca,daca erau seriosi( si pe acest fapt s-au bazat,ca omul de curiozitate va alege doar o luna,nu-i mai spun nimic,il mai las oleaca si apoi ii trimit avertizarea ca automat am ales un pachet "promotional" in valoarea respectiva si cum deja a trecut un timp trebuie sa-l platesc altfel apar repercursiuni)trebuiau sa notifice ca luna s-a terminat si daca vreau ca membershipul meu sa fie activ in continuare am optiunile scrise de ei ACUM si bineinteles nu aceasta era interesul lor.
multumesc mult de raspuns;la acest lucru m-am gandit si eu ,dupa cateva momente de panica initiala;se pare ca acest mod de operare le merge,din moment ce sunt atatea plangeri si pe o scara mai larga,dar vad ca nu se iau masuri inca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista tot felul de SCAM-uri si prin diverse metode. Se bazeaza in special pe superficialitatea celor ce citesc termenii si conditiile site-ului. Dar atentie! Cei "tari" isi angajeaza avocati din tarile "destinatare" sau care cunosc limba pacalitilor si eu cred ca se poate ajunge la proces. Nu e sigur ca il vor pierde, data fiin legislatia destul de neclara in materie (à propos, ce scrie in Termeni? Daca e sa se judece, se judeca in ce tara? Romania sau ...?)
Si pe noi au incercat sa ne pacaleasca unii - faimosul SCAM cu EXPO GUIDE (rog moderatorii sa nu stearga numele, a fost si este inca o mare excrocherie de succes) si ne-a contactat un avocat roman din Cipru, sa ne spune ce ne asteapta. Si discutia era despre mii de euro.
Daca ei chiar v-ar promite si elibera un document ca nu mai aveti nici o datorie la ei dupa plata sume de... eu mi-as cumpara linistea platind datoria... ATENTIE!!! Sa va specifice si ca dupa expirarea abonamentului EI va vor scoate din baza de date, nu ca se va prelungi automat!!! Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
andrei2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)