avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament online abuziv pe site de matrimoniale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament online abuziv pe site de matrimoniale

Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg contul dar nu se poate sterge decat daca este prima data inchis contul premium. Meniul siteului este construit sa nu il poti sterge. Am trimis mail prin care am cerut inchiderea acestui cont premium. Am primit raspuns un mail in care mi se cere sa fac in scris o cerere semnata cu numele meu si emailul si trimisa prin fax sau mail catre o adresa din Luxembourg. Am verificat contul bancar. Acest site imi sustrage lunar 300 lei. Eu nu am cerut cont premium lunar. Si nici de aceasta suma. Mi se pare dubios ca trebuie sa fac o cerere scrisa. Ce pot face sa opresc acest cont ? Din alte mailuri trimise de ei, mi se spune ca daca voi trimite prea multe mailuri catre ei, ma vor pune la coada listei de asteptare. Multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ghioarcacornel , utilizator 07:40, 12 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cititi Termenii si conditiile site-ului, Regulamentul site-ului si solicitati in scris lamuriri cu privire la suma de bani retinuta lunar in plus.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Carmen Matei, Avocat
Multumesc de raspuns. Toate informatiile de pe site se repeta si sunt formulate diferit. Nu este nimic concret in termenii si conditiile siteului. As vrea sa inchid de la banca tranzactia catre site.

av. Carmen Matei a scris:

Buna ziua,
Cititi Termenii si conditiile site-ului, Regulamentul site-ului si solicitati in scris lamuriri cu privire la suma de bani retinuta lunar in plus.

Poate va ajuta un memoriu prin care aratati ca nu este respectata legislatia UE de catre acest site catre ambasada/autoritatile luxemburgheze.
Sau catre autoritatile romane, mai ales ca am vazut ca nu sinteti singurul in aceasta situatie.
Poate asa blocheaza accesul la acest site.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar fi necesar sa contactati un avocat pentru a studia si interpreta Termenii si conditiile site-ului, ce presupune un cont premium si ce implicatii are. Ulterior, daca se impune puteti sa expediati prin intermediul acestuia o somatie, in masura in care nu vi se rezolva solicitarea Dvs. de stergere a contului si de inchidere a tranzactiei. Puteti solicita si si returnarea sumei retinute suplimentar (daca Dvs. considerati ca intelegerea era pentru 10 Euro, iar nu 300 Lei). Nu inteleg de ce vi se retin automat banii si nu efectuati Dvs. lunar plata.
Site-urile cu abonament activeaza automat plata recurenta (ti se cere permisiunea in prealabil, dar alternativa este sa nu-ti faci abonament). Marile ziare (NewYorkTimes, de ex.) procedeaza la fel. Este o procedura pe care bancile o accepta, fiindca functioneaza prin companiile de carduri.
In astfel de situatii, solutia cea mai simpla consta in blocarea cardului si schimbarea cu unul nou.
Banca nu poate invalida intelegerea, fiindca ea este doar executantul, si nu una din parti.
Site-urile de dating sunt destul de dusmanoase: e cumva vorba de Academic Singles? el a mai fost subiectul unor plangeri pe acest forum, acum 6 luni - 1 an
av. Carmen Matei a scris:

Nu inteleg de ce vi se retin automat banii si nu efectuati Dvs. lunar plata.

Alte discuții în legătură

Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Site-urile matrimoniale contracost pot pacali clientii? IulianDb IulianDb Am facut greseala de a-mi face cont pe un site matrimonial, \"Academic Singles\" in data de 7 Martie 2023. Am platit un abonament de 4 saptamani care costa in ... (vezi toată discuția)
Pe 18-19.11.2020, am făcut un cont pe site-ul de dating academic ... Inna21 Inna21 Pe 18-19.11.2020, am făcut un cont pe site-ul de dating academic singles. Ulterior pe data de 19.11.2020 am cerut explicit închiderea contului. Plătisem ... (vezi toată discuția)