avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident în parcare filmat de camerele de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident în parcare filmat de camerele de supraveghere. Ce consecințe pot fi pentru șoferul vinovat, ținând cont că a plecat de la locul faptei și nu a declarat evenimentul la poliție?

Am fost azi la firmă care are camera de supraveghere care a înregistrat cum am lovit ușor o mașină în parcarea de la bloc. Mi-au luat datele să îmi spună dacă o să vina poliția sau nu și mi-au spus că nimeni nu a venit să se intereseze de imagini având în vedere că l-am lovit vineri dimineața și azi este marți, că deobicei poliția venea a doua zi să le vadă dacă făcea plângere.

Este posibil ca cel pe care l-am lovit să nu fi făcut plângerea ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hybrid13 , utilizator 19:28, 13 Aprilie 2023
Orice este posibil.
Însă, nefiind vorba de un accident proprietarul poate depune plângere penală în 90 de zile pentru distrugere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Av. Barbulescu
Însă, nefiind vorba de un accident proprietarul poate depune plângere penală în 90 de zile pentru distrugere.

De ce considerati ca nu este vorba de un accident?
@themacho:
ART. 79 OUG 195/2002
(1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.


Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Domnule Răzvan. Este posibil sa nu fi depus plângere dacă a trecut atâta timp ?
@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”

Obligația de a declara accidentul aparține ambilor șoferi. Astfel cum chiar articolul de lege menționat de dumneavoastra specifica in mod concret.
in cazul prezentat nu s-a declarat in cele 24 de ore incidentul deci nu ne mai aflăm sub incidența legii speciale aplicabile rămânând în continuare dispozițiile legii generale Codul Penal
În plus incidentul nu s-a petrecut pe drumurile publice ...Deci circumstanțele de producere a faptei nu pot fi catalogate ca accidente astfel cum e precizat in Oug. 195/2002...
Evident este opinia mea dat fiind puținele informații furnizate pe forum.

-editare citat integral-
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Exista de ex. si varianta in care proprietarul vehiculului lovit in parcare este plecat din localitate. Presupunem ca peste o saptamana a revenit si a constatat. Merge la politie sa anunte evenimentul si are ca proba imaginile de la camere.
În plus incidentul nu s-a petrecut pe drumurile publice

Conf. OUG 195/2002 prin drum public se intelege orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile.


Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului cu avarii doar la o masina warum warum Intr-o parcare se atinge bara din fata a unei masini de catre roata unei alte masini, aparent ciobind o foarte mica parte de vopsea. O doamna foarte nervoasa ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda leona777 leona777 buna ziua, cum sa procedez in cazul in care am primit o amenda de la politie ptr ca as fi lovit o masina, insa eu mi-am gasit masina lovita in parcare. Vreau ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie iulian2009 iulian2009 In timp ce ma aflam cu masina in curtea unei primarii unde obisnuiesc sa-si parcheze angajatii masinile, din neatentie am avariat una dintre masini. Am plecat ... (vezi toată discuția)