avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am aproape 18 ani și vreau să plec de acasă. Să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am aproape 18 ani și vreau să plec de acasă. Să aștept majoratul, sau să merg la poliție să declar că plec de bunăvoie?

Am si eu aproape 18 ani, mai exact fac peste 13 zile. Vreau sa plec de acasa pentru ca nu ma mai inteleg cu parintii mei si nu sunt de acord cu iubitul meu. Vrem sa stam impreuna sa astept sa fac 18 ani sau sa merg la politie sa declar ca merg de buna voie si ca nu vreau sa ma mai intorc acasa. Astept un raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 19:58, 18 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Mai ai 13 zile timp de gandire ca sa afli daca esti pregatita sa-ti asumi toate obligatiile unei astfel de relatii. Acest "sa stam impreuna" implica mult mai multe, spre ex: mai putine iesiri, mai putin timp pt.studiu, sau deloc, facturi de plata, cumparaturi, gatit, etc. . Practic, veti trai ca si cum ati fi casatoriti, avand o sumedenie de obligatii.
Pe de alta parte, o relatie mai "soft", dar la parinti, iti ofera mult mai multe oportunitati: mai mult timp liber, fara grija platilor, conditii optime de studiu si in plus, te poti intalni cu iubitul ori de cate ori ai chef. Dar si cu prietenele. Tot cand ai chef. Odata ce devii majora, nu trebuie sa mai ceri permisiunea parintilor pt. a continua relatia cu el. Se intelege ca aici este miezul problemei.
Evalueaza-ti optiunile si incearca sa alegi varianta pe care o consideri cea mai buna pt.tine, nu pt. parinti, nici pt. iubit.
Dar stiti care este problema, tatal meu...este un om foarte complicat. Nu pot vorbii cu el deschis...devine agresiv si verbal si fizic. Nici macar in propria mama nu pot avea incredere. Si stiu ca sa ma mut cu el aduce schimbari majore in viata mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


ElisMarcovici a scris:

Dar stiti care este problema, tatal meu...este un om foarte complicat. Nu pot vorbii cu el deschis...devine agresiv si verbal si fizic. Nici macar in propria mama nu pot avea incredere. Si stiu ca sa ma mut cu el aduce schimbari majore in viata mea.


Elis, singurele persoane pe care le vei întâlni în viaţă, şi care să te iubească necondiţionat, sunt părinţii. Şi prima persoană care te va dezamăgi crunt cel mai curând va fi acest iresponsabil egoist, care-ţi pretinde să te muţi cu el, în loc să-ţi vezi de şcoală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi afectat iubitul meu de plangerea penala a parintilor mei impotriva lui, daca eu sunt majora? Andreea0268 Andreea0268 Parintii mei vor sa depuna plangere penala impotriva iubitului meu, pe motiv ca acesta reprezinta o influenta negativa asupra mea. El are dosar penal, dar nu ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Povestea unei minore Lore2267 Lore2267 Buna seara! Am si eu o intrebare . Un barbat de 25 de ani are o relatie cu o fata de 16 ani si fata vrea sa se mute la el acasa. Barbatul acesta poate fi ... (vezi toată discuția)