avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cate cadastre se pot face la un imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cate cadastre se pot face la un imobil

Cate cadastre pot sa fac la acelasi imobil? Si daca pe cadastru vechi este scris 64 mp si mai jos apare 96 mp (ca fiind cadastru nou). Pot cumpara acest imobil fara probleme?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:17, 27 Martie 2018
Se pot face mai multe, daca asta era intrebarea. Documentatia cadastrala se poate reactualiza, in momentul in care ea nu mai corespunde realitatii. Ce va intereseaza e ca schita cadastrala pe care va uitati sa fie intocmita de un expert cadastral autorizat, sa aiba inscris numarul cadastral al imobilului si sa fie inregistrata la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Evident, datele trecute in schita cadastrala (pozitionare, vecini, configuratie si suprafata) trebuie sa corespunda realitatii.
In imobil suntem 6 proprietarii si la subsol avem pivnitele. Ideea e ca acolo avem si 1 camera ( unde este teava cu apa, contuarul si restul.), o camera unde este spalatoria si o camera unde este canalizarea imobilului. Aceste camere se pot vinde? Sus la etaj este uscatoria (podul) fara delimitare, am pus noi niste scandurii si le-am impartit. Intrebarea mea este urmatoarea:

Cum a putut cumpara 1 singur om totul..fara acordul tuturor proprietarilor si de ce pe cadastru apare brusc "mansarda" ...gen camera, camera camera.....
Destinatia suprafetelor de folosinta comuna poate fi schimbata prin hotararea tuturor locatarilor. ( in trecut era suficient acordul a 2/3 dintre coproprietari). In acest caz, suprafata de folosinta comuna devine unitate cadastrala individuala, pe care proprietarii o detin pe cote-parti. Aceasta poate fi instrainata ca orice alt imobil detinut in coproprietate.
Si daca nu a semnat nici un proprietar?????
Nu inteleg intrebarea. Ce nu au semnat proprietarii?

Alte discuții în legătură

Cote indivize pod avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)