avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cate cadastre se pot face la un imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cate cadastre se pot face la un imobil

Cate cadastre pot sa fac la acelasi imobil? Si daca pe cadastru vechi este scris 64 mp si mai jos apare 96 mp (ca fiind cadastru nou). Pot cumpara acest imobil fara probleme?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:17, 27 Martie 2018
Buna ziua,

Sa fiu mai explicita, locuim intr-un imobil cu 6 apartamente, imobil ce a fost cu legea 112. imobil ce e prevazut cu spalatorie, pod (unde uscam toti rufele), camera unde este canalizarea si o camera unde este toata instalatia de apa ( ceasul, tevile ce alimenteaza intregul imobil). Noi si inca 2 proprietari am cumparat in 1996 apartamentele de la stat, impreuna cu cota indiviza. In 2015 apare mostenitorul si dobandeste restul apartamentelor mai putin cele 3 mai sus mentionate. In 2016 aceasta vinde catre numitul X. Pe actul de vanzare catre numitu x apare ca vezi doamne, dumnealui cumpara "mansarda" ( trece podul ca fiind mansarda), "uscatoria ca fiind pivnita....si tot asa. Lasandu-ne efectiv fara nici un bun comun din imobil, mai putin scara blocului (ca ar fii luat-o si pe asta, nu stiu cum de nu a reusit!). La aceasta vanzare nici un alt proprietar nu a fost de acord sa-i cedeze partea sa din bunurile comune. Problema sta in felul urmator, cum a reusit dumnealui sa intre in posesia bunurilor comune si daca se poate face ceva in privinta asta.
Probabil ca dvs si ceilalti doi coproprietari nu v-ati intabulat dreptul de proprietate iar in momentul in care mostenitorul a intabulat dreptul de proprietate asupra celorlalte parti din constructie, suprafetele de folosinta comuna au fost intabulate ca unitati locative distincte, astfel incat acesta a reusit sa le vanda. Ramane sa studiati ce scrie in actul prin care mostenitorul a dobandit restul apartamentelor pentru a putea, eventual sa cereti constatarea nulitatii relative partiale a contractului de vanzare privind suprafetele de folosinta comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote indivize pod avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)