avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut?

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa afla o mansarda. Cand ni s-au vandut apartamentele, ni s-au mentionat in contracte pivnitele, dar nu si mansarda, care nu are niciun statut. Ce trebuie sa fac pentru a afla daca are cadastrul facut, daca exista in actele casei si ce statut are? Unde ar trebui sa ma adresez? Dorim sa facem iesirea din indiviziune si ne trebuie cadastrul. Putem face iesirea din indiviziune la notariat pentru aceasta mansarda?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mutfushte , utilizator 21:07, 26 Septembrie 2012
Va adresati la OCPI responsabil si in temeiul disp art 43 din L nr 7/1996
puteti cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara
Va rog mult sa ma mai ajutati cu doua informatii: daca mansarda nu ar fi trecuta in actele imobilului, trebuie facuta cumva rectificare de cadastru? Daca facem asta, am putea iesi din indiviziune la notariat?
Va multumesc mult de tot!!!!!:)
Pentru ca mansarda sa fie intabulata trebuie notat la OCPI dreptul de proprietate
Care este statutul juridic al imobilului?
In imobil sunt 4 apartamente, fiecare avand cate un proprietar. Fiecare avem atasate la contractul de vanzare, o schita a apartamentului si una a pivnitei, dar nu se spune nimic despre mansarda, nici macar nu este mentionata ca spatiu comun.
Va multumesc din suflet pentru bunavointa de care dati dovada pentru ca pana acum nu am gasit pe nimeni care vrea sa ma lamureasca ce trebuie sa fac.

Daca nu aveti mansarda in actele de proprietate, aceasta inseamna ca nu sunteti proprietar. Cine este cel care v-a vandut imobilul depre care spuneti ca este descris ca fiind apartament si pivnita?

Alte discuții în legătură

Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Rectificare Iael Iael Eu am cumparat in anul 2006 o casa tip construita in anul 1929. Cand s-a vandut casa de catre constructor in anul 1929 nu s-a facut o descriere exacta in ... (vezi toată discuția)