Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audiere copil la divort

Buna ziua!
Am si eu o intrebare. La divort, minorul se audiaza in sala de judecata, sau separat de catre judecator? Intreb pt impactul psihologic asupra copilului, si frica fata de celalat parinte, care l-ar determina sa nu spuna ceea ce gandeste cu adevarat. Nici acasa nu-i spune in fata de frica, dar mie imi spune cand suntem singuri.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorul este audiat separat de catre judecator ,in general judecatorii specializati in dreptul familiei au suficienta experienta si tact pt a asculta minorul .Din experienta va spun ca ,,impactul psihologic'' este mai mult in imaginatia parintilor minorii neavand de ce sa fie traumatizati in urma unei simple discutii.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. sotul doreste sa divortam ... emanuela_ab emanuela_ab Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. Sotul doreste sa divortam .Voi fi de acord cu divortul la notar ptr a nu duce copilul (15ani) la tribunal Imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Re: audierea minorului cu varsta cuprinsa sub 10 ani.cedo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva cazul in care CEDO a considerat ca un minor indiferent de varsta trebuie sa fie vazut de judecator inainte de a se pronunta hotararea de ... (vezi toată discuția)
Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului ... luizaradu luizaradu Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului de vizita a minorilor. Pe data de 24 februarie trebuie sa ma prezint pentru audierea ... (vezi toată discuția)