avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... racordare apa si canalizare cladire istorica centru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

racordare apa si canalizare cladire istorica centru vechi

Detinem proprietate apartament intr-un ansamplu de cladiri istorice, la etajul 1. Jos se afla un spatiu comercial iar proprietarul lui detine si apartamentele de langa mine, la etajul 1. Apartamentul nu dispune de apa si canalizare, sursa de apa a fost o chiuveta de pe holul cladirii. Vecinul respecitv a taiat apa de la aceasta chiuveta pentru ca tevile treceau si prin casa lui. Nu este de acord sa ma racordez din apartamentul lui la apa si canalizare. Vecinul sustine ca trebuie sa-mi trag apa si canalizare din alta parte. Pana la urma sunt de acord sa vin cu apa si canalizare de la caminul din curte si sa trec cu apa si canalizarea prin casa scarii, chiar daca costa mai mult. Imi trebuie autorizatie de construire? Am nevoie de proiect si de acordul lui notarial din moment ce el mi-a taiat sursa de apa? Mentionez ca nu am facut pana acum niciun demers juridic. Va rog sa-mi dati un sfat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:08, 29 Martie 2018
Trebuie sa detineti un proiect intocmit de o firma autorizata.
Pentru proiect aveti nevoie de avizul vecinilor.
Fiind vorba de caldiri de patrimoniu aveti nevoie si de avizul Ministerului culturii nu numai de autorizatie de ctie. de la primarie.
Lucrarile le puteti demara numai cu avizul Inspectoratului de stat in ctii.
Multumesc pentru raspuns.
Dar cand apa de holul cladirii este taiat fara acordul nimanui atunci cum trebuie pedepsit acest lucru? sau legea trebuie respectata de unii sau altii nu? Cine i-a dat acordul sa intrerupa (taie) apa care este comuna? Avizul vecinilor trebuie primit de la toti vecini, din toata curtea, sau doar de la cei care se invecineaza direct cu mine, adica sub apartamentul meu si peretele comun de la etaj 1, defapt cel care mi-a taiat apa?
Daca se sesiza DJSP la data cand apa a fost taiata de respectivul vecin, putea fi efectuata o cercetare al fata locului si este greu de stabilit ce masuri s-ar fi dispus de catre inspectorii DJSP in conditiile in care solutia actuala de alimentare cu apa era una ilogica care evident deranja vecinul dvs. Posibil sa se fi ajuns la un compromis-refacerea situatiei initiale pentru o perioada de timp, perioada in care ar fi trebuit realizata alimentarea cu apa si canalizarea mentionata in primul meu mesaj.
Nu ati precizat in primul mesaj ca mai sunt si alti vecini in imobil. Aveti nevoie de acceptul tuturor vecinilor, iar proiectul nou, in mod normal ar trebui sa rezolve situatia, separat, pentru fiecare apartament, iar costurile sa fie impartite intre toti locatarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta apa intre case Victor Diaconescu Victor Diaconescu E permis sa existe conducta alimentare apa oraș amplasată intre case la 1 m de acestea? (vezi toată discuția)
Poate fi daramat un perete comun cu vecinul din acelasi imobil? nicolathome nicolathome Buna ziua, Am o casa nationalizata pe care am cumparat-o in urma cu 20 de ani de la ICRAL. Imobilul este mai mare tip vagon, iar eu detin apartamentul din ... (vezi toată discuția)
Refacere hidroizolatie la apartament situat la demisol in proprietate privata. cine suporta cheltuiala? DGI DGI Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie destul de delicata: Am cumparat, in urma cu 2 ani, printr-un credit Prima Casa un apartament situat la demisolul unui ... (vezi toată discuția)