avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare

De la firma X am cumparat marfa, la randul meu eu i-am vandut niste mijloace fixe.
Am posibilitatea de a efectua compensatie?
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 23:02, 27 Octombrie 2009
sigur ca da ; daca nu cunosteti procedura spuneti si discutam
Multumesc mult!!!
Eventual daca imi puteti da o baza legala mai ales ca este vorba de factura de marfa si factura de mijloace fixe.
Multumesc!!!
Se face ordin de compensare; este un formular tipizat cu regim special.
baza legala :
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 77 din 1 iunie 1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacităţii de plată,Monitorul Oficial cu numărul 256 din data de 4 iunie 1999

HOTÃRÂRE nr. 685 din 23 august 1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar şi a pierderilor din economie, şi a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice Publicată în Monitorul Oficial cu numărul 416 din data de 30 august 1999

Multumesc foarte mult!!!:)

Alte discuții în legătură

Ordine de compensare Flori David Flori David Este obligatoriu ca pentru o compensare intre 2 firme, ambele sa initieze ordine de compensare? Daca initiaza doar o societate si se mentioneaza pe verso atat ... (vezi toată discuția)
Ordine/procese verbale de compensare simonk_4you simonk_4you am o mare problema: sunt la inceput de drum in ceea ce priveste contabilitatea si am nevoie de legea care reglementeaza procesul de compensare. am gasit pe net ... (vezi toată discuția)
Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)