avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul exact termen de contestatie amenda ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul exact termen de contestatie amenda contraventionala

Salutare!
Am primit o amenda prin posta recomandata, pe care am ridicat-o cu semnatura de primire abia la finalul returului, respectiv: amenda e datata cu 17.03.2018, semnatura de primire la posta am dat-o pe 02.04.2018, cand am ajuns sa ridic plicul.
Imi poate spune cineva daca ma mai incadrez in termenul de contestatie, de 15 zile lucratoare de la aducerea la cunostinta (nu stiu daca e sinonim si cu data de semnatura de primire/ridicare a hartiei)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: VioH , utilizator 13:04, 16 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna!

Potrivit art. 31 alin. (1) din OG nr. 2/2001, impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.

Astfel, termenul de 15 zile curge de la momentul la care a fost inmanata instiintarea si e sinonim cu data semnaturii de primire/ridicare a hartiei, daca nu exista o situatie exceptionala in care procesul-verbal de aplicare a amenzii v-a fost inmanat pe alta cale la o data anterioara.

Aveti insa grija ca termenul este de 15 zile calendaristice, nu lucratoare.
Multumesc frumos pentru raspuns. Maine dis de dimineata o si depun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, poliția locală mi-a întocmit un proces verbal ... gicaursulescu96@gmail.com gicaursulescu96@gmail.com Bună seara, poliția locală mi-a întocmit un proces verbal de contravenție în data de 27 noiembrie 2024, l-am primit în data de 23 decembrie prin ... (vezi toată discuția)
Modificarea o.g. nr. 2/2001 Baciu Andi Baciu Andi Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Am primit o serie de procese-verbale de constatare a contraventiei dupa data de 24.08.2018, data la care au intrat in ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga un termen ? marcelcj marcelcj Cand incepe sa curga un termen , in ziua in care mi s-a comunicat contraventia sau in ziua urmatoare ? (vezi toată discuția)