avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul exact termen de contestatie amenda ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul exact termen de contestatie amenda contraventionala

Salutare!
Am primit o amenda prin posta recomandata, pe care am ridicat-o cu semnatura de primire abia la finalul returului, respectiv: amenda e datata cu 17.03.2018, semnatura de primire la posta am dat-o pe 02.04.2018, cand am ajuns sa ridic plicul.
Imi poate spune cineva daca ma mai incadrez in termenul de contestatie, de 15 zile lucratoare de la aducerea la cunostinta (nu stiu daca e sinonim si cu data de semnatura de primire/ridicare a hartiei)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: VioH , utilizator 13:04, 16 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna!

Potrivit art. 31 alin. (1) din OG nr. 2/2001, impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.

Astfel, termenul de 15 zile curge de la momentul la care a fost inmanata instiintarea si e sinonim cu data semnaturii de primire/ridicare a hartiei, daca nu exista o situatie exceptionala in care procesul-verbal de aplicare a amenzii v-a fost inmanat pe alta cale la o data anterioara.

Aveti insa grija ca termenul este de 15 zile calendaristice, nu lucratoare.
Multumesc frumos pentru raspuns. Maine dis de dimineata o si depun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea o.g. nr. 2/2001 Baciu Andi Baciu Andi Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Am primit o serie de procese-verbale de constatare a contraventiei dupa data de 24.08.2018, data la care au intrat in ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga un termen ? marcelcj marcelcj Cand incepe sa curga un termen , in ziua in care mi s-a comunicat contraventia sau in ziua urmatoare ? (vezi toată discuția)
Plangere contraventionalaƒ impotriva proceselor verbale prin care am fost amendati cu cate 200 ron anon1m123 anon1m123 buna seara! in jurul orei 21:40 am luat amenda eu si iubita mea precum ca intretineam relatii sexuale :)). eram intr-o zona retrasa si mai putin luminata( zona ... (vezi toată discuția)