In aceasta seara am fost oprit de catre 2 agenti ai politiei locale in timp ce eram la volanul masinii. Scoteam masina din parcare, care domnii au pretins ca este trotuar/parc, desi exista cala clara de acces auto. Mi s-au cerut actele fara specificarea unui motiv. Am intrebat pentru ce, si mi s-a zis ca pentru parcare pe trotuar. Am cerut legitimatia celor 2, la care mi-au raspuns ca nu au aceasta obligatie si mi-au dat replici de tipul "Pai tu ma legitimezi pe mine sau eu pe tine?". In urma acestor tipuri de replici am spus ca refuz sa ma legitimez pana nu imi arata legitimatia, moment in care cei doi mi-au deschis usa de la masina si au inceput sa ma bruscheze si sa ma dea jos fortat din masina.
La vederea acestei situatii, a venit un al treilea politist (superior din ce am inteles), care i-a potolit pe cei doi si mi-a aratat legitimatia lui.
Dupa acestea, i-am dat buletinul si mi-a dat amenda de parcare, pe care am refuzat sa o semnez.
As dori sa stiu in ce masura au procedat legal cei 2 politisti, mai ales in legatura cu opritul, refuzul legitimarii si bruscarea mea.
In urma acestor incidente as dori sa depun cel putin o plangere la sectia de care apartin cei 2, eventual sa iau un certificat IML (desi nu am nicio urma vizibila, cel putin acum) si sa depun plangere in instanta. Merita efortul?
Contestare amenda
Fanfan12
Am fost oprit de catre un echipaj de politie si legitimat. (mergeam pe trotuar cu inca 2 persoane noaptea pe la 3). Politistii erau intr-un logan gri fara ... (vezi toată discuția)