Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oprit la volan de Politia locala, bruscat si dat jos din masina

Buna ziua

In aceasta seara am fost oprit de catre 2 agenti ai politiei locale in timp ce eram la volanul masinii. Scoteam masina din parcare, care domnii au pretins ca este trotuar/parc, desi exista cala clara de acces auto. Mi s-au cerut actele fara specificarea unui motiv. Am intrebat pentru ce, si mi s-a zis ca pentru parcare pe trotuar. Am cerut legitimatia celor 2, la care mi-au raspuns ca nu au aceasta obligatie si mi-au dat replici de tipul "Pai tu ma legitimezi pe mine sau eu pe tine?". In urma acestor tipuri de replici am spus ca refuz sa ma legitimez pana nu imi arata legitimatia, moment in care cei doi mi-au deschis usa de la masina si au inceput sa ma bruscheze si sa ma dea jos fortat din masina.
La vederea acestei situatii, a venit un al treilea politist (superior din ce am inteles), care i-a potolit pe cei doi si mi-a aratat legitimatia lui.
Dupa acestea, i-am dat buletinul si mi-a dat amenda de parcare, pe care am refuzat sa o semnez.

As dori sa stiu in ce masura au procedat legal cei 2 politisti, mai ales in legatura cu opritul, refuzul legitimarii si bruscarea mea.

In urma acestor incidente as dori sa depun cel putin o plangere la sectia de care apartin cei 2, eventual sa iau un certificat IML (desi nu am nicio urma vizibila, cel putin acum) si sa depun plangere in instanta. Merita efortul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: keenox , utilizator 11:55, 14 Aprilie 2018
Atat timp cat nu puteti proba cu certificat medico legal ,nu aveti martori,nu se justifica eventual demers in instanta
Cred ca pot obtine certificat medico legal, dar in primul rand ma intereseaza partea legalitatii. In ce masura e legal cum au procedat cei 2?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat in cazul in care am fost agresat de politist? mirciunelius mirciunelius Am trait, ieri, o experienta unica, nedorita si neasteptata. In urma unor apeluri la 112, fiindca eram agresat de cativa pietari, au sosit 2 insi imbracati in ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Fanfan12 Fanfan12 Am fost oprit de catre un echipaj de politie si legitimat. (mergeam pe trotuar cu inca 2 persoane noaptea pe la 3). Politistii erau intr-un logan gri fara ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz din partea agentilor alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Astazi am fost oprit in trafic de un logan al politiei rutiere . Agentul a venit la mine fara sa fie cu toata uniforma ( fara cascheta) spunând un ... (vezi toată discuția)