Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera, posibilitate de anulare, posibil abuz din partea agentilor

Buna ziua! Astazi am fost oprit in trafic de un logan al politiei rutiere . Agentul a venit la mine fara sa fie cu toata uniforma ( fara cascheta) spunând un nume pe care nu l-am inteles, si mi-a zis ca am avut 86 km /h in localitate si voi fi sanctionat cu 600 si ceva de lei. M-am legitimat apoi am cerut sa se legitimeze si sa-mi arate înregistrarea cu viteza mea, si celelalte, buletinul metrologic al aparatului plus atestatul dumnealui pt utilizare. Apoi a venit cel de-al doilea agent si m-a intrebat care sunt obiectiile mele fara sa se legitimeze. Le-am cerut legitimarea dansilor si mi-au zis : "esti cumva superiorul meu?" si nu a vrut sa-mi dea nimic sa semnez si ca sanctiunea o primesc prin posta. Ce e de facut? Mi se pare un abuz.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:33, 3 Septembrie 2015
Buna ziua!
Ce aveti de facut este sa formulati plangere contraventionala in 15 zile de la data la care veti primi procesul-verbal prin posta.
In plangere mentionati toate motivele pentru care dvs. considerati ca trebuie anulat acel proces-verbal.
Plangerea se depune la judecatoria din raza savarsirii contraventiei.

Toate cele bune!
Aspectele invocate de dvs nu au tangenta cu excesul de viteza constatat de agentii de circulatie si nu constituie temei legal care eventual sa atraga anularea PV
Este de preferat sa achitati jumatate din amenda in 48 de ore si daca apreciati util si necesar puteti incerca sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare ,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Deci la sectia de politie nu are rost sa fac plangere pt cei domni agenti ?

Totusi consider ca 86 km/h nu sunt corect masurati, apreciez ca aveam sub 80 km, iar eu nu stiu daca domnii agenti aveau actele in regula pt aparatul radar. Deci cum sa procedez daca amenda a zis ca vine prin posta, iar dansii nu au vrut sa scrie mentiunile mele....refuzul legitimarii si a neprezentarii atestatului pt folosirea aparatului radar, si nici nu au vrut sa-mi inmaneze personal procesul verbal...


[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In situatia in care apreciati netemeinica fapta constatata in sarcina dvs,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV,urmand sa solicitati instantei proba cu inscrisuri respectiv autoritatea emitenta a PV sa depuna documentele necesare aferente aparat radar
alexim_mihai a scris:
(...) iar dansii nu au vrut sa scrie mentiunile mele.... (...)

Puteţi să dovediţi asta în instanţă? Dacă răspunsul este "da", atunci aveţi şanse mari să vă fie admisă plângerea.

În instanţă este important ce puteţi dovedi, nu câtă dreptate aveţi.

Ultima modificare: Duminică, 30 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Amplasare radare pe diverse masini OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI pot fi amplasate radare pe alte masini decat cele cunoscute traditionale ale politiei? (vezi toată discuția)
Amplasare radare alimog alimog Buna ziua, as dori sa contest un proces verbal pentru o amenda de viteza pentru ca au fost cateva lucruri cred eu neinregula: 1. agentul de politie m-a ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)