avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... instruire conducator loc de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

instruire conducator loc de munca

Ce material de instruire se foloseste in acest caz?Trebuie o instructiune, daca da,ce trebuie sa contina aceasta?Si ultima intrebare: unde se trece aceasta instruire?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:58, 12 Februarie 2021
Conducatorul locului de munca este instruit de catre seful direct. Mentionarea instruirii se face in fisa individuala de instruire in domeniul ssm la rubricile corespunzatoare felului de instruire - instruire introductiv generala, instruire la locul de munca, instruire periodica/ instruire periodica suplimentara.
Materialul de instruire este cel mentionat in programul anual de instruire intocmit conform prevederilor HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulteriaore,
-art.15 al.(1) Activitatile de prevenire si protectie desfasurate prin modalitatile prevazute la art. 14 in cadrul intreprinderii si/sau al unitatii sunt urmatoarele:
8. elaborarea programului de instruire-testare la nivelul intreprinderii si/ sau unitatii.
Materialele de instruire sunt cele corespunzatoare locului de munca pe care il conduce - instructiuni proprii ssm, Regulament de fabricatie, ROI, material de identificare si evaluare riscuri profesionale, etc.
Multumesc de raspuns, dar:

1.Efectiv ce trec la tematica de instruire pentru conducator loc de munca? cred ca se refera strict la instruirea periodica ..., trec articole, legislatie, specificatiile deciziei de numire?

2.periodicitate la 3 luni, 6 luni? si ce as putea instrui diferit in acest caz?

3.Trebuie intocmita o instructiune proprie ssm pentru conducator loc de munca? la fel, are cineva un model?ce trec in aceasta instructiune?

4.Daca directorul (cea mai inalta functie este conducator loc munca) cine il instruieste pe acesta?

5. Conducatorul locului de munca nu este si un lucrator(pct b art 44, HG 955/2010) deobicei din cadrul TESA, care oricum este instruit? Se instruieste de 2 ori in aceiasi luna? ca C.L.M. si ca personal Tesa?

Multumesc anticipat, zi buna
1. La instruirea periodica se foloseste acelasi material ca pentru toti lucratorii. In plus, pot fi intocmite instructiuni suplimentare ssm legate de desfasurarea activittii ca si conducator de loc de munca.
2. Periodicitatea se stabileste prin instructiunile proprii ssm. Materialul de instruire este cel mentionat in programarea anuala aprobata de catre angajator.
3. Vezi raspuns pct.1
4. Se autoinstruieste prin materialul de instruire periodica pe care il aproba.
5. Vedeti raspuns pct.1
Dvs, puneti foarte multe intrebari. Este bine ca doriti lamuriri, dar un curs de perfectionare in domeniul ssm v-ar putea fi util. La acest curs primiti lamuriri de genul celor pe care le-ati pus in prezenta discutie.
Cand doriti alte lamuriri deschideti discutie noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrucțiuni periodice ssm GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și sunt la început de drum ca și inspector pe SSM. Cred că îmi va lua mult timp să invăț ținând cont ... (vezi toată discuția)
Tematica de instruire periodica flori9 flori9 Buna ziua, tematica de instruire periodica trebuie intocmita ca atare un document cu toate articolele detaliate sau este de ajuns cea sub forma tabelara in ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm+psi pt.un singur salariat adiam adiam Lucrator comercial - singur salariat, unde conducatorul unitatii nu indeplineste cumulativ criteriile articolului 16 din HG 1425/2006, DAR lucratorul comercial ... (vezi toată discuția)