avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grad handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grad handicap

In luna martie anul acesta am primit certificat de incadrare in handicap gradul 2 accentuat, pentru schizofrenie paranoida de la DGASPC, dupa ce am fost internata de trei ori la spital in decurs de 2 luni si voi primi ajutor de handicap in curand. Este primul de acest gen pe care mi-l fac si este valabil pe 24 de luni. Problema este ca nu imi ajung banii si vreau sa ma angazej sa muncesc, iar in locul pentru care aplic este nevoie sa fii in toate facultatile mintale, altfel nu este legal. Din moment ce am certificatul de handicap nu pot sa muncesc in domeniul respectiv, considerandu-se ca nu sunt in toate capacitatile mintale? Dupa expirarea valditatii certificatului, daca nu il reinnoiesc voi putea muncii si daca da imi trebuie vreo hartie de la psihiatru cum ca sunt in toate capacitatile mintale,sunt considerata automat ca pot muncii fiind in toate capacitatile mintale sau sunt considerata cu deficiente psihice pe viata? Mentionez ca nu am pensie pe caz de boala pentru ca nu am vechime de munca si singurul meu venit ar fi ajutorul. Va rog lamuriti-ma, pentru a rezolva problema. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 22 Aprilie 2018
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am 24 de ani și sufăr de schizofrenie paranoida, ... Mario2425 Mario2425 Buna ziua am 24 de ani și sufăr de schizofrenie paranoida, pot câștiga bani de pe urma asta in vreun fel sau altul mă puteți ajuta să știu unde pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am pensie de invaliditate grad iii si una de ... Reloaded912 Reloaded912 Buna ziua, Daca am pensie de invaliditate grad III si una de handicap grad II, pot profesa ca infirmier VOLUNTAR la spitalul din orasul meu? Cam acum un an ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar.... adi02ro adi02ro buna ziua! in feb 2016 am angajat o persoana, care a prezentat la angajare \" Decizia medicala asupra capacitatii de munca\" (eliberata de Casa Nationala de ... (vezi toată discuția)