avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pensionar....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pensionar....

buna ziua!
in feb 2016 am angajat o persoana, care a prezentat la angajare " Decizia medicala asupra capacitatii de munca" (eliberata de Casa Nationala de Pensii Publice), cu termen de revizuire 2019, unde era precizat ca are:
- o deficient functionala: medie
- capacitatea de munca: pierduta cel putin jumatate
- se incadreaza in gradul de invaliditate: III
in baza acestui document am intocmit cim pe norma partial : 4 ore/zi ......si nu i-am retitui impozit pe salariu
Acum in 30.03.2017 imi aduce un alt document "Certificat de incadrare in grad de handicap" (eliberat de Consilul judetean...), termen de valabilitate 01.04.2017-31.03.2018, unde este precizat ca dl se incadreaza in grad de handicap : accentuat
intrebare: trebuie sa mai modific ceva la statul de plata ( mai sunt prevazute si alte scutiri la contributii afara de impozitul pe salarii)??!!
- daca de la handicat a fost incadrat in grad accentuat, mai poate lucra??!
- trebuie sa merga din nou la casa de pensii pt o noua decizie medicala#-o#-o#-o#-o
multumesc pt ajutor
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 5 Aprilie 2017
Daca nu a fost incadrat in alt grad de handicap ar putea continua sa lucreze, acum depinde si daca persoana poate. Altte scutiri de taxe nu sunt.
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu persoane cu handicap carmen1975 carmen1975 Buna seara. VReau sa intreb daca la legea 448 a pers. cu handicat scutirea la plata impozitului pe salariu (art. 26 .a) este abrogata, adica nu mai ... (vezi toată discuția)
Handicap, angajare gfghg gfghg buna am si eu o intrebare handicam gradul 2 accentuat poate sa munceasca jumate norma ? (vezi toată discuția)