avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare bani primiti din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare bani primiti din strainatate

Ce obligatie fiscala legala are o fiica adulta, care primeste lunar in cont o suma de bani de la mama sa,in conditiile in care aceasta este pensionata de varsta in Romania,dar lucreaza cu contract de munca(deci isi plateste darile)in Spania?Dar mama,daca sta doar o luna pe an in Romania si are 64 de ani trebuie sau nu sa faca vreo declaratie,dupa ultimele legi?
Cel mai recent răspuns: jus_tgv , utilizator 17:00, 6 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti declara si nu veti plati impozit pentru sumele de bani primite ca ajutor de la rudele din strainatate.
Va multumesc de raspuns!Mama mea era ff ingrijorata ,pt ca tot citeste si aude astfel de stiri...Si nu stia clar ce trebuie sa faca sau sa facem....

george-neagu a scris:

Nu veti declara si nu veti plati impozit pentru sumele de bani primite ca ajutor de la rudele din strainatate.

Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
jus_tgv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreu sa divortez!!! elvira,cristina elvira,cristina Sunt o mama in varsta de 36 de ani si am o fiica de 15 ani. Sunt casatorita de 16 ani cu sotul meu. La varsta de 7 ani a ficei mele m-am desparit de sotul meu, ... (vezi toată discuția)
Parinte si intretinerea la facultate. timea555 timea555 Am mai vazut intrebari de genul dar simt ca situatia asta e diferita. Scriu pentru un prieten care are nevoie de ajutor. Parintii divortati, tatallucrand in ... (vezi toată discuția)
Salut, sotia a plecat cu tot cu copii, ce solutii am? Gheorghe Costache Gheorghe Costache an ultimul timp au aparut certuri dese cu sotia,eram la serviciu si ia a plecat fara acordul meu cu 2 copii minori an varsta de 3-4 ani, pana sa plece fara ... (vezi toată discuția)