avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu reparatii service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu reparatii service auto

Buna ziua!
Am o problema cu serviciile prestate de un service auto la care am prezentat masina pentru cateva reparatii la motor (piesele inlocuite au fost comandate de unitate), iar la aprox 10 luni masina s-a oprit in mers. M-am prezentat la reprezentanta auto si in urma constatarii a reiesit faptul ca, masina s-a defectat pentru ca nu au fost inlocuite toate piesele de pe bon sau nu au fost inlouite corect. Suma necesara pentru a repara masina este de 55.000 lei, iar o masina ca aceasta pe piata valoreaza 30.000 lei. Ce sanse am sa castig acesti bani daca actionez in instanta service-ul auto? Mentionez ca unitatea are autorizatie RAR, dar nu avea voie sa desfasoare activitati legate de motor. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 7 Mai 2018
Bună ziua!
Puteți opta între a sesiza Protecția Consumatorului ntài sau direct instanța competentă, sens în care va trebui dovedit prejudiciul pentru a se antrena răspunderea civilă contractuală a pârâtului.
Sa inteleg ca am sanse de castig, desi pe devizul de intrare in service este specificata garantia de 3 luni, de la repararea autovehiculului. Pentru a dovedi prejudiciul am nevoie de expertiza tehnica sau este suficienta nota de calcul de la reprezentanta auto.
Se poate solicita în instanță și expertiza tehnică, din rațiuni de persuasiune, pentru a-i forma convingerea judecătorului...
Pentru detalii suplimentare a situației de fapt, putem iniția și o discuție în privat.
Cu stimă!
Cu privire la sanșe, a priori, pipâind fondul prin prisma celor expuse de dvs, mi se pare că există...
Invocand in instanta, aspectul mentionat de dvs. citez: "... Mentionez ca unitatea are autorizatie RAR, dar nu avea voie sa desfasoare activitati legate de motor..." ,sansele de castig cresc.
Nici cele, numai, 3 luni de garantie dupa reparatie acordate de catre service-ul auto nu par a fi tocmai in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! --reparatie auto--- in octombrie 2021 mi-am dus masina ... Stefan877 Stefan877 Bună ziua! --reparatie auto--- In octombrie 2021 mi-am dus masina (ford focus 2008) la un service auto pentru a constata cauza presiunii mari în ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila delictuala Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea As dori sa va cer un sfat . In speta - clientul (persoana juridica ) apeleaza la un service auto pentru a inlocui o piesa a motorului ... (vezi toată discuția)
Masina stricata in service auto alexandra19871987 alexandra19871987 Buna ziua, Am dus mașina intr-un service autorizat pentru înlocuirea turbosuflantei, dupa cateva zile am fost contactați sa venim ca s-a întâmplat ceva ... (vezi toată discuția)