avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare chirias spatiu primarie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare chirias spatiu primarie

Buna ziua, persoanaA este asociat unic la firmaA. FirmaA are un contract de inchiriere a unui spatiu comercial (un birou - nu spatiu public) cu o primarie obtinut in urma unei licitatii. Contractul este facut pe 5 ani cu posibilitate de prelungire dupa expirare. Momentan au trecut 2 ani - chiria este platita la zi. Daca persoanaA nu mai vrea sa desfasoare activitate si isi vinde firma catre un alt srl, firmaB, aceasta din urma poate sa continue sa foloseasca acel spatiu pe baza contractelor de inchiriere si cumparare sau va trebui desfacut contractul de inchiriere si facuta din nou licitatie?
-Ambele firme functioneaza pe acelasi Caen;
-Niciuna din firme nu are datorii;
-Contractul de inchiriere nu prevede aceasta situatie.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
SebastianHorvat, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 22:38, 10 Mai 2018
ce nu este prevazut ca e interzis...poate fi permis :) daca se doreste trecerea contractului...o cesiune...ar trebui sa intrebati la primarie...daca nu ar. tb sa recurgeti la alte subterfugii...am vazut si contracte care au fost cesionate. totul depinde de fiecare administratie locala in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune cumparare imobil voros voros Bună ziua! Firma noastră închiriază un spaţiu comercial (de 16 m2) de 3 ani de zile. În urma unui proces dintre Primărie şi proprietarul acestui ... (vezi toată discuția)
Cesiune inchiriere intre firme Butterfly2014 Butterfly2014 Buna seara! Sotul meu are doua firme, pe prima are un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial. Ar vrea sa cesioneze acest contract catre cealalta ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune Daniela M Daniela M Mă ajută cineva cu un model de contract de cesiune? Am nevoie de un contract de cesiune, prin care cineva îmi cesionează un spaţiu închiriat.:\"> (vezi toată discuția)