avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... I-am cumpărat fetei mele o mașină cu motorizare 2,0 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

I-am cumpărat fetei mele o mașină cu motorizare 2,0 cu factură direct pe numele ei, dar asigurarea e prea scumpă. Cum aș putea să o trec pe numele meu?

Buna ziua. Am cumparat fetei mele o masina cu motorizare 2,0 de la o firma cu factura direct pe numele fetei. Acum... marea mea uimire este la pretul asigurarii care este de 1200 lei pe numele ei si 325 pe numele meu. Am declarat-o la primarie, rar-ul il am programat pe 23 mai iar la politie sunt pe 12 iunie. Programarile sunt facute pe numele fetei... acum ca dau anul asta mai mult nu e o problema...dar sa dau in fiecare an... chiar nu mi se pare ok. Ce as putea sa mai fac sa o trec pe numele meu?
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Solutiile de inscriere a unui autoturism pe numele altei persoane, doar pentru a plati RCA mai mic, este un beneficiu pe termen scurt.

In primul rand daca inmatriculati masina pe numele dvs, fiica nu va putea acumula reduceri de la un an la altul (Bonus). Acum are pret de 1200 Lei, dar daca ar avea bonus maxim cat aveti probabil dvs. (reducere 50%) pretul ar fi fost de 600 Lei. Cu inaintarea in varsta pretul va mai scade.

In al doilea rand, pe viitor se preconizeaza ca tarifarea RCA sa fie si in functie de persoanele care utilizează autovehiculul (istoricul de daunalitate/ vechime/ varsta), iar atunci nu mai conteaza pe numele cui este inmatriculat autovehiculul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@marcelctin In urma cu 4 ani am inmatriculat un autoturism pe numele mamei, ca proprietara, rubrica C.2 si eu ca ,,UTILIZATOR", rubrica C.3 din certificatul de inmatriculare. Nu era problema costului rca-ului, altele erau motivele. Asigurarea obligatorie o platesc in nume personal, deci eu acumulez bonusul. Alaltaieri am reinnoit rca-ul si n-a fost nicio problema. La inmatriculare am completat o fisa ca UTILIZATOR. Celor de la asigurari le convine situatia d-voastra, incaseaza niste bani fara niciun motiv, doar pt. ca POT, dar nu va lasati prostit si urmati-mi sfatul! Succes! P.S. Daca doriti lamuriri suplimentare, trimiteti-mi un mesaj privat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat avlad avlad Buna ziua! Datorita faptului ca am 23 de ani, mi-a crescut RCA-ul la masina de la 350lei/an la 1100 lei / an, suma care mi se pare absolut aberanta, avand ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca costuri ridicate pentru tinerii proprietari Lgabriel Lgabriel Buna seara. Am varsta de 25 ani si detin un autoturism al carui proprietar sunt inscris in certificatul de inmatriculare. In prezent pentru a-mi asigura ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto persoane invarsta Sebi17 Sebi17 Buna ziua. As dori sa va intreb daca mai are rost sa trec masina pe numele unei persoane mai invarsta. Eu am aproape 19 ani si permisul din aprilie, in ... (vezi toată discuția)