avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contract de comodat

Buna ziua!

Datorita faptului ca am 23 de ani, mi-a crescut RCA-ul la masina de la 350lei/an la 1100 lei / an, suma care mi se pare absolut aberanta, avand in vedere faptul ca nu am provocat daune niciodata + cand un sofer neatent mi-a lovit masina, cei de la asigurari au platit doar jumatate din paguba...

M-am gandit la o solutie si anume sa fac un contract de comodat cu o persoana mai invarsta (parinti / unchi etc) . Intrebarea mea este:

In cazul unui contract de comodat, cine plateste impozite/asigurari etc ?
Cel mai recent răspuns: avlad , utilizator 10:48, 22 Iunie 2013
Proprietarul din certificatul de inmatriculare. Probabil ca existau si alternative mai ieftine pt. RCA. Cand va expira RCA-ul contactati-ma si va caut eu o oferta mai buna fara nici o pretentie financiara. Iar despagubirea pentru paguba produsa de soferul neatent nu are nici o legatura cu varsta dvs. ci este o practica a unor asiguratori de a plati cat mai putin. Sunt foarte multe cazuri de acest gen si de regula obtii o despagubire corecta doar daca te certi cu ei, ii ameninti cu judecata, etc. (trebuie sa vada ca nu poti fi prostit pe fata)
Eu am vrut sa ii dau in judecata, dar intre timp am vandut masina...si au scapat...asta e...am promis ca pe viitor nu mai scapa.
Eu acum (intr-o saptamana - doua) imi cumpar alta masina, deci daca nu se poate sa gasesc un RCA care sa nu fie INCREDIBIL de scump, si total nejustificat (refuz sa platesc atatia bani, mai ales ca societatile de asigurari nu platesc in caz de dauna, ba mai mult, iti creste si asigurarea....) voi incerca sa inmatriculez masina pe altcineva, dar as incerca sa evit treaba asta (mereu vor aparea complicatii)

Exista alta solutie ? Nu se poate sa plateasca asigurarea cel cu care fac contract de comodat? Pt. ca logic, el este utilizatorul masinii (cel putin in acte :D )

Cat m-ar costa un RCA, aproximativ, pentru o masina cu motor 1.6 benzina, undeva la 100 de cai. Eu, din cate imi amintesc intru undeva la categoria B3-B4 de bonus mallus :D

Stima !
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
avlad, utilizator
@avlad
Eu o am pe bunica, Dumnezeu sa mi-o tina ! Locuieste la tara. In certificatul de imatriculare la rubrica utilizator sunt trecuta eu, la fel si cu polita rca. Polita rca mi-o comand pe net, sunt oferte berechet, cu nitica rabdare (adica sa cauti cateva ore) gasesti ceva acceptabil. Ti-o trimit acasa, platesti ramburs. Scrii rca si google face tot ! Sa ai la indemana cnp-ul, seria sasiului, a cartii de identitate a vehiculului, cam asta iti cer site-urile. Nu poti cauta fara numar de inmatriculare , deci intrebarea ta cade ! O observatie : nu conteaza la care asigurator iti faci rca, conteaza unde are rca cel ce ti-a tamponat masina si este vinovat. Asiguratorul conteaza doar la casco. Si inca ceva : eu locuiesc in vestul tarii si circul frecvent in Ungaria, Austria, etc. La granita nu m-a intrebat nimeni de ce circul cu masina pe numele altei persoane. O singura data s-a mirat un jandarm in Austria si l-am intrebat daca figureaza masina ca furata : a verificat si apoi mi-a urat drum bun. Am citit pe forum ca ceva probleme ar fi la granita cu Ucraina si Moldova. Rezolvi cu un contract de comodat si in plus il traduci/legalizezi in engleza si rusa.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
e4c5, utilizator
Asigurarea se calculeaza dupa proprietarul din certificatul de inmatriculare, chiar daca apare utilizator scris in certificatul de inmatriculare, chiar daca exista un contract de comodat.
@slai
Asa e, uitai sa precizez !
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
e4c5, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietarul mașinii și polițele rca svvs svvs Buna ziua, Am și eu o nelămurire cu privire la polițele RCA, proprietarul mașinii și utilizatorii ei. Anul trecut am achiziționat o mașina, iar ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru scoaterea autovehiculului din tara? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am un opel astra, autovehicul pe care il folosesc eu. Masina este inmatriculata pe bunica mea, RCA-ul fiind ~1/4 mai mic decat daca ar fi ... (vezi toată discuția)
Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)