avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Studii finantate in Anglia
Discuție deschisă în Executare silită

Studii finantate in Anglia

Buna ziua
M-am inscris la facultate in Anglia, am facut un an si ceva, timp in care statul englez mi-a achitat taxele scolare si mi-a dat o suma de bani in transe, pentru intretinere.
Vreau sa ma intorc in Romania pentru ca nu ma pot acomoda. Voi plati banii inapoi asa cum este regulamentul lor, in rate lunare.
Problema este ca as vrea sa stiu in ce masura ma pot executa silit pentru recuperare mai rapida a datoriei, avand in vedere ca am un apartament pe numele meu in Romania.
Mentionez ca la inscrierea la facultate am semnat doar o cerere de inscriere in care se stipuleaza ca am inteles ca voi restitui taxele de scolarizare si ma voi supune legilor englezesti pentru asta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:51, 13 Mai 2018
Teoretic si tehnic va pot executa in Romania pe baza unui titlu executoriu emis in UE (nu stim ce sa va intampla dupa definitivarea cu Brexitul), insa daca spuneti ca veti plati, probabil nu se va ajunge la executarea silita. Deasemenea conteaza si suma in discutie raportata la cheltuielile de executare (pe care, cel putin in prima faza) le va suporta creditorul. Ca atare, nu se poate oferi un raspuns transant pentru ca exista necunoscute in speta. Ideal (si normal) ar fi sa nu se ajunga la executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie de instrainare alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, am facut un contract de imprumut cu cineva pentru 30.000 euro, si s-a notat in cf interdictia de instrainare privind apartamentul debitorului, ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere anglia Lulica Lulica Buna seara Problema mea este urmatoarea: in anul 1999 printr-o firma din Romania am achizitionat de la o firma din Anglia un apartament in sistem ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar facultate shadowW shadowW :(Buna. Am fost admisa la o facultate,la buget,am semnat contractul, dar nu mi-a placut si dupa 2 luni(adica la sfarsitul lui noiembrie mi-am retras dosarul) ... (vezi toată discuția)