Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare fara executor?

Buna ziua. Este posibila evacuare fostei sotii din apartamentul propriu, cumparat inainte de casatorie, fara somarea prin intermediul executorului judecatoresc, ci direct prin intermediul instantei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Johhny54 , utilizator 16:50, 14 Mai 2018
Acțiunea în evacuare se depune la
judecătoria din circumscripția imobilului; după ce aveți un titlu executoriu (hotărârea instanței), apelați la un executor în ipoteza în care fosta soție nu consimte să plece voluntar.
La executor se apeleaza in momentul in care partea adversa nu se conformeaza voluntar pentru a respecta o hotarare judecatoreasca sau alt titlu executor.Dupa ce obtineti hotararea sotia poate sa plece de buna voie sau apelati la executor
Editat. Greseala.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Johhny54, utilizator
Acum am inteles, va multumesc frumos amandurora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa intru peste chirias sa il dau afara? shomescu shomescu Buna ziua, Am avut un proces cu un chirias care nu a mai vrut sa paraseasca apt, un escroc de fapt care a fost descoperit de politie ca a mai facut anterior ... (vezi toată discuția)
Executare societate unko28 unko28 Un IFN care a creditat un srl scoate la licitatie publica prin intermediul unui executor judecatoresc, un apartament care apartine administratorului si sotiei ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)